topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig bacon-kyckling

Krämig bacon-kyckling

med kokt potatis och färsk salladslök

Kyckling med sås och potatis – ibland behöver det inte vara mer komplicerat än så. Kycklingen får sällskap av baconstekt morot och zucchini och vi rör ned crème fraiche för att svänga ihop en ljuvligt krämig sås på få minuter. Vi serverar med kokt potatis och salladslök, och så kan den kulinariska festen börja!

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Kycklingbuljong

½ st

Zucchini

300 g

Kycklingbröstfilé

400 g

Småpotatis

1 paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk Kan innehålla Mjölk)

70 g

Bacon, tärnad

1 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1.5 msk

Vetemjöl (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1.5 dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2605 kJ
Energi (kcal)623 kcal
Fett39.9 g
varav mättat18.6 g
Kolhydrater46.6 g
varav socker9.1 g
Protein47.6 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Halvera potatis.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan under lock.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka morot (oskalad) och zucchini [1/2 st, 2P].

Skär salladslök i tunna skivor.

Stek bacon & grönsaker
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon [1/2 paket, 2P], morot och zucchini i 4–5 min, eller tills grönsakerna börjar bli mjuka och bacon krispig.

Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

Stek kyckling
4

Blanda vetemjöl [11/2 msk | 3 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en djup tallrik.

Vänd kyckling i mjölet.

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek kyckling i 2–3 min på varje sida, eller tills brynt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Tillsätt grönsaker & bacon
5

Tillsätt vatten [11/2 dl | 3 dl] och kycklingbuljong till stekpannan.

Koka upp och sjud på medelhög värme i 5 min.

Tillsätt grönsaker och bacon och sjud i ytterligare 3–4 min, eller tills kycklingen är genomkokt.

Ta av från värme och rör i crème fraiche.

Smaka av med salt och peppar.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp potatis och kyckling i skålar.

Ringla över krämig sås och grönsaker.

Garnera med salladslök.