Alpin kycklingschnitzel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Alpin kycklingschnitzel

Alpin kycklingschnitzel

med citron och krämig potatisallad

Det österrikiska köket är kanske inte så känt, men de flesta har nog hört talas om Wienerschnitzel, som faktiskt är landets nationalrätt. Vår version lagas på kyckling, som paneras och steks gyllene och krispig. Vi serverar vår schnitzel med ett klassiskt tillbehör – krämig potatissallad med spenat och gräslök. En skvätt citronsaft för en syrlig touch, och så är middagen komplett.

Taggar:
Proteinrik
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Potatis

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Schalottenlök

1 portionspåse

Gräslök

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3493 kJ
Energi (kcal)835 kcal
Fett37.4 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater76 g
varav socker6.5 g
Protein49.8 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Under tiden, skölj spenat.

Häll av vattnet, krydda potatis med en nypa salt och peppar och vänd i spenat tills den mjuknat.

Sätt åt sidan utan lock för att svalna.  

Förbered kyckling
2

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.

Blanda schalottenlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål och ställ åt sidan.

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Krydda den med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Panera kyckling
3

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda potatissallad
5

Finhacka gräslök.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Vänd majonnäs, crème fraiche, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], gräslök och schalottenlök med potatis och spenat precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kyckling och potatissallad på tallrikar.

Servera med citronklyftor.