Coq au vin-inspirerad pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Coq au vin-inspirerad pulled chicken

Coq au vin-inspirerad pulled chicken

med vitlöksmos och färsk persilja

Coq au vin OCH pulled chicken i en och samma rätt – kan det bli bättre? Kanske om vi säger att du kan svänga ihop denna kulinariska upplevelse på drygt en halvtimme. Vi lagar ett krämigt potatis- och vitlöksmos och kycklingen får sällskap av en härlig rödvinssås med champinjoner, morot, lök och örtkryddor. Färsk persilja och nymalen peppar på toppen, och så är middagen redo att avnjutas.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Soja
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Lök

1 st

Morot

100 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Kycklingbuljong

½ burk

Tomatpuré

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

500 g

Bakpotatis

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Mjölk (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Socker (steg 5)

1 dl

Vatten (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2618 kJ
Energi (kcal)626 kcal
Fett21.5 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater64.1 g
varav socker18.3 g
Protein44.5 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Ugnsstek kyckling
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och stek i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Laga vitlöksmos
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen tills lent.

Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered råvaror
3

Under tiden, finhacka morot (oskalad) och lök.

Grovhacka svamp [1/2 paket, 2P].

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök, morot, svamp och en nypa salt i 6–8 min, eller tills mjuka.

Under tiden, använd 2 gafflar för att riva tills kyckling är helt strimlad.

Laga sås
5

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och Vitlöksflörter till stekpannan. Stek i 1 min, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [1 dl | 2 dl], worcestershiresås, kycklingbuljong, rödvinssås och smör [1 msk | 2 msk] och sjud i 3–4 min. 

Tillsätt kyckling, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och sjud i ytterligare 1 min. 

Grovhacka persilja.

Servera
6

Lägg upp potatismos och pulled chicken på tallrikar.

Toppa med persilja och nymalen peppar.