De bästa recepten och maträtterna med svamp

Middagar under veckodagarna behöver inte vara tråkiga på grund av tidsbrist. Spana in våra goda och lättlagade recept med svamp som går att slänga ihop på nolltid.

Se våra bästa vegetariska recept

Vad gör svamp till en fantastisk ingrediens?

Om du vill ge dina vanliga måltider en liten makeover är svampar det perfekta valet
Svamp är en fantastisk och mångsidig ingrediens i all sorts matlagning. Det finns många olika svampsorter som du kan använda i din matlagning, som bland annat champinjoner, kantareller, ostronmussling, enoki och shiitake. Många veganska rätter har någon form av svamp som alternativ till kött.

Svamp kan tillagas på många olika sätt, men den mest populära metoden är att steka svampen i smör eller olja och ha som ingrediens i pastarätter, risotto, tacos och till och med som pålägg på mackan. Oavsett om du är vegan, vegetarian eller allätare har vi mängder av maträtter med svamp som du kommer att älska.

Svamp - Vanliga frågor

Är svamp nyttigt?

Ja, svampar har låg kalorihalt och är fullpackade med vitaminer och andra nyttiga näringsämnen som bidrar till att hålla kroppen i toppform.

Hur lång hållbarhet har svamp?

Olika svampsorter har olika lång hållbarhet. Beroende på var du köpt svampen och hur den förvaras brukar de flesta svampsorter hålla mellan 5 och 10 dagar.

Kan jag äta rå svamp?

Det finns många åsikter om huruvida man kan äta rå svamp. En del svampsorter går att äta råa, men det är däremot rekommenderat att du tillagar svamp först. Om du är osäker kan du läsa på nätet om en specifik svampsort går att äta rå. När du får hem svamp som ingrediens från HelloFresh får du alltid med tydliga instruktioner på hur du ska tillaga svampen för att den ska smaka så gott som möjligt.

Är svamp en grönsak?

Svampar räknas inte som grönsaker, då de tillhör svampriket som är separat från grönsaker, bär och frukter. Men som ingrediens i matlagning brukar man oftast räkna svamp som en grönsak.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt