De bästa couscous recepten och maträtterna

Om du letar efter inspiration för att piffa upp middagarna med nya utsökta måltider kommer våra couscous-recept att passa dig perfekt.

Se våra bästa vegetariska recept

Lär känna couscous

Couscous är en traditionell nordafrikansk maträtt gjord av semolinagryn
Väldigt lik pasta och känd för sin neutrala smak och mångsidiga användning i maträtter med kött, fisk och grönsaker. Couscous säljs oftast i kokad och torkad form, vilket gör det superlätt att tillaga hemma. Ett utmärkt val för dig som vill kunna slänga ihop en lunch eller middag på ett par minuter.

Det finns flera olika typer av couscous på marknaden. Den allra vanligaste typerna är marockansk couscous (den minsta varianten), israelisk couscous (även känt som pärlcouscous) och libanesisk couscous (som behöver längst tid att tillaga). Varje typ av couscous används i olika maträtter runtom i världen, och de är alla rika på selen – en antioxidant som hjälper kroppen reparera skadade celler och reducera inflammationer. Detta gör att couscous är en fantastisk ingrediens att ha i middagarna minst en gång i veckan.

Couscous - Vanliga frågor

Hur lagar jag couscous?

Couscous som du köper i butik är oftast redan tillagad och torkad, vilket gör att du endast behöver tillsätta en liten mängd vatten eller buljong och vänta ett par minuter tills couscousen har absorberat vätskan och är mjuk nog att äta. Tips från proffsen: Om du tillsätter ett par droppar olivolja är det lättare att separera couscous-grynen från varandra.

Vad är couscous?

Couscous är en typ av pasta som är gjort av semolinagryn och vete.

Är couscous glutenfritt?

Nej. Couscous är gjort av semolinagryn som är en form av durumvete.

Hur lagar jag pärlcouscous?

Att laga pärlcouscous – även känt som israelisk couscous – tar lite längre tid än vanlig couscous. Det bästa sättet är att tillsätta cirka 3-4 koppar vatten per kopp couscous i en kastrull, koka upp och och koka i cirka 7-8 minuter. När detta är gjort kan du servera couscousen som den är eller blanda med sallad och grönsaker för att få en fräsch och utsökt maträtt som passar med både kött och fisk.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt