HelloFresh
Recept
Turkiska Recept

Utforska världens kök

Turkiska Recept

Navigera din kulinariska skuta runt köfte och pilaff över böljande hav av yoghurtsås och utforska Bosporens mytomspunna matkonst med HelloFreshs turkiska recept. När du känner de exotiska dofterna av spiskummin, vitlök och örter är du i hamn.

Resultat för undefined

Utforska fler av världens kök

De bästa fyllningarna för en grym turkisk kumpir

Kumpir är ett turkiskt recept som du hittar i varje gathörn om du spatserar längs med de myllrande gatorna i Istanbul. Men vad är det som är så speciellt med kumpir - det är ju bara en bakad potatis? Svaret är enkelt: fyllningen! När du laddat din bakade potatis med alla godsaker som hör kumpir till kommer du att förstå vad det är som gör det här turkiska receptet så speciellt.

Ost och smör

Innan du lägger till andra fyllningar i kumpiren är det viktigt att du tillför massor med ost och smör! Använd gaffel och kniv för att försiktigt skära den nybakade potatisen i två delar och mosa smöret och osten tills det blir mjukt och krämigt.

Nötkött eller kyckling

Bitar av nötkött eller kyckling passar som handen i handsken i det här turkiska receptet. Om du vill ha ett vegetariskt alternativ kan du använda baljväxter så som linser, kikärter eller svarta bönor.

Grönsaker

Om du är sugen på något av en lite lättare karaktär kan du göra en sallad med ingredienser som ruccola, spenat, majs, färska tomater och frö av granatäpple. Om du vill liva upp din kumpir kan du steka champinjoner eller grilla paprika - och om du suktar efter hetta häver du bara i några jalapenos.

Sås

En krämig ostsås eller guacamole fungerar alltid. Om du vill spä på vibbarna av medelhavet kan du också använda hummus eller tzatziki. Eller en kryddstark chilisås om du känner för att ge ditt turkiska recept en smaklökskittlande kick.

Gillar du turkisk mat? Missa inte våra delikata koftasbiffar med apelsintabbouleh och citrondressing!

Testa något nytt varje dag

+4

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Spara upp till 1359 kr