
I kväll lagar vi en smaskig vegetarisk nudelrätt på udonnudlar. Vi steker vegofärs, paprika, morot och lök och och tillsätter sedan umamisås, asiatisk woksås och vår kryddblandning Curry-On. Vi blandar nudlarna med vår currysås och sedan är maten redo att serveras. Vi toppar med salladslök, sesamfrön och en skvätt limesaft.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller: Gluten, Vete)
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
1 st
Lök
1 st
Paprika
1 st
Morot
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Curry-On
50 g
Umamisås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam, Blötdjur)
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam)
1 st
Salladslök
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Lime
1 dl
Sparat nudelvatten
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Smör till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka. Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, finhacka lök.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt vegofärs, lök, paprika, morot, salt och en nypa peppar och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Under tiden, skär salladslök diagonalt i tunna skivor.

Tillsätt vitlök och Curry-On. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör ner umamisås, asiatisk woksås, smör och sparat nudelvatten. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Skär lime i klyftor.
Rör ner nudlar till såsen.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Lägg upp nudlar i skålar.
Toppa med salladslök och sesamfrön.
Pressa över en skvätt limesaft.