BBQ-glaserade fläskmedaljonger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaserade fläskmedaljonger

BBQ-glaserade fläskmedaljonger

med krämig äppelslaw och kokt potatis

Har ni sparat denna rätt till helgen, eller har ni valt att den ska sätta guldkant på en vardagskväll? Oavsett vad, kommer ni inte att bli besvikna. Vi bjuder på BBQ-glaserade fläskmedaljonger som vi serverar med kokt potatis och en ljuvligt krämig äppelslaw med kål, morot, salladslök och majonnäs!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

2

Morot

1

Äpple

2

Salladslök

300

Fläskytterfilé

4

Panamat

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

150

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

½

Lime

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)772 kcal
Energi (kJ)3232 kJ
Fett38.51 g
varav mättat10.6 g
Kolhydrater64.56 g
varav socker27.3 g
Protein40.84 g
Salt1.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan under lock. TIPS: Dela stora potatisar i mindre bitar vid behov.

 

Förbered frukt & grönt
2

Riv morot (oskalad). Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Skär salladslök i tunna skivor. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

 

Stek kött
3

Skär kött i medaljonger (3 per person) på en separat skärbräda. Krydda det med Panamat, salt och peppar. Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene. Rör i BBQ-sås och se till att köttet täcks. Ta stekpannan av värme, och låt kött vila täckt tills servering. TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

 

Blanda äppelslaw
4

Blanda kålmix, morot, äpple, majonnäs, limejuice [2 tsk | 4 tsk], hälften av salladslöken och hälften av solroskärnorna i en medelstor skål. Smaka av med salt och peppar.

 

Tillsätt salladslök
5

Blanda resterande salladslök med potatis i kastrullen.

 

Servera
6

Lägg upp BBQ-glaserade fläskmedaljonger, potatis och äppelslaw på tallrikar. Skeda BBQ-sås från stekpannan över köttet. Toppa äppelslaw med resterande solroskärnor. Servera med resterande limeklyftor.