De bästa recepten och maträtterna med kål
Upptäck nya sätt att få med kålen i dina maträtter med HelloFreshs recept. En god och nyttig ingrediens som passar bra i recept från hela världen.
Recept med kål för vegetarianer
Recept med grönkål
Recept med grönkål
Recept med kålsallad
Alla recept med kål
Alla recept med kål
Varför ska du äta mer kål?
Kål - Vanliga frågor
Hur tillagar jag kål?
Det bästa med kålen är att den går att tillaga på så många olika sätt. Strimlad kål passar perfekt i en coleslaw eller som en krispig ingrediens i en sallad. Du kan även koka, ångkoka, steka eller ugnsrosta kål som en del av många olika rätter där du vill ha en krispig komponent. Se till att krydda ordentligt och smörj in kålen i olja innan den ugnsrostas för att se till att den smakar extra gott.
Hur förvarar jag kål?
För att se till att kålen håller så länge som möjligt bör du först välja en kål som ser fräsch ut i mataffären. Ju ljusare färg och ju tätare bladen sitter, desto färskare är kålen. Förvara kål i grönsakslådan i kylen. Hela kålhuvuden kan förvaras som de är, men om du har delat eller skivat kålen bör den lindas in i plastfolie först. Hela kålhuvuden kan hålla i två veckor i kylen, medan skuren kål håller i 2 dagar.
Kan jag frysa kål?
Ja, precis som de flesta andra grönsaker kan du frysa ner kål för att se till att den håller längre. Om du ska frysa kål bör du först blanchera den i 90 sekunder och sedan låta den svalna innan du lägger den i frysen.
Hur strimlar jag kål?
Att strimla kål är en enkel process som inte kräver några avancerade köksmaskiner. Skölj rent kålen och skär den sedan i fyra delar. Skiva sedan tunt och vips så har du perfekt strimlad kål som du kan använda i en mängd olika recept.
Kan jag äta rå kål?
Ja, kål går alldeles utmärkt att äta rå. Rå kål har en krispig textur och passar lika bra som snacks, tillsammans med en dippsås, som tillbehör till kötträtter eller ingrediens i en sallad.
Testa något nytt varje dag
+7
Recept du kommer att älska!
Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.