topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk räkcurry

Indisk räkcurry

med kokt potatis och korianderris

Indien är känd för värmande, färgstarka grytor, och ikväll är inget undantag. Vi frestar med en fantastisk, vackert orange indisk räkcurry med en massa godt. Vår curry innehåller räkor, kokosmjölk, tomat, kokt potatis och lök, och så kryddas den med ingefära, kummin, indiska kryddor och curry. Fräscht korianderris är ett perfekt tillbehör.

Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

300

Potatis

250

Kokosmjölk

1

Lök

1

Tomat

½

Ingefära

2

Spiskummin, malen

4

Milda Mahal

4

Curry-on

½

Tomatpuré

150

Basmatiris

1

Koriander

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 4)

1

Smör (steg 4)

1

Vatten (steg 5)

1.5

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)793 kcal
Energi (kJ)3317 kJ
Fett33.9 g
varav mättat24 g
Kolhydrater97.2 g
varav socker9.9 g
Protein24.5 g
Salt6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Koka potatis
2

Koka upp en ny kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 9-10 min, eller tills den är nästan färdig (den färdiglagas i steg 5).

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Krydda med en nypa salt och peppar, och ställ åt sidan. 

Förbered råvaror
3

Under tiden, finhacka lök och koriander. 

Riv ingefära [½ st, 2P] fint. 

Grovhacka tomat.

Laga curry
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] och smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs lök i 3-4 min, eller tills mjuk. 

Tillsätt ingefära, kummin, Milda Mahal, Curry-On och tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Sjud i 1 min, tills väldoftande.

Tillsätt räkor
5

Rör i kokosmjölk, tomat, kokt potatis och vatten [1 dl | 2 dl]. Krydda med salt [11/2 tsk | 3 tsk] och en nypa peppar.

Täck med lock och sjud i 5-6 min, tills såsen har tjocknat något.

Rör ner räkor i såsen. Sjud under lock i ytterligare 3-4 min, eller tills räkorna är genomkokta. 

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Rör i koriander i riset, och lägg upp det i skålar tillsammans med räkcurry.

TIPS: Om inte alla tycker om koriander, spara den till garnering.