Skip to main content
Krämig bacontagliatelle
Krämig bacontagliatelle

Krämig bacontagliatelle

med krispig pangrattato och finriven ost

4.1
(109)

I kväll lagar vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Den färska tagliatellen har bytt ut den klassiska köttfärssåsen mot en ny följeslagare – en superkrämig sås på matlagningsgrädde med bacon, tomat, riven ost och vår egen kryddblandning Hello Sunrise. Vi vänder ner färsk persilja och rucola i den färdiga pastan och toppar med knaprig pangrattato.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Selleri
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

2 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

1 st

Schalottenlök

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Ägg, Senap)

8 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

140 g

Bacon, tärnad

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till bröd

½ msk

Olja till stekning

1 dl

Sparat pastavatten

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3837 kJ
Energi (kcal)917 kcal
Fett47.4 g
varav mättat20.9 g
Kolhydrater94.6 g
varav socker10.2 g
Kostfiber8.4 g
Protein38.4 g
Salt5.2 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium13.6 mg
Iron2 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Grovhacka tomat.

Skölj rucola. 

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.  

Stek pangrattato
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg över i en liten skål.

Koka pasta
3

Koka pasta i 2–3 min, eller tills "al dente". 

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon och schalottenlök i 3–4 min, eller tills de börjar bli brynta.

Tillsätt tomat och stek i 2–3 min, tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande

Sänk till medelvärme och rör i matlagningsgrädde, sparat pastavatten, hälften av osten, Hello Sunrise, kycklingbuljong, salt och peppar.

Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt rucola, persilja och pasta till den färdiga såsen.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen har blivit för tjock.

Servera
6

Lägg upp baconpasta i skålar.

Toppa med pangrattato och resterande ost.