
I kväll lagar vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Den färska tagliatellen har bytt ut den klassiska köttfärssåsen mot en ny följeslagare – en superkrämig sås på matlagningsgrädde med bacon, tomat, riven ost och vår egen kryddblandning Hello Sunrise. Vi vänder ner färsk persilja och rucola i den färdiga pastan och toppar med knaprig pangrattato.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
2 st
Vitlöksklyfta
2 st
Tomat
1 st
Schalottenlök
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
250 g
Tagliatelle
(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Ägg, Senap)
8 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
140 g
Bacon, tärnad
1 portionspåse
Bladpersilja
½ msk
Olja till bröd
½ msk
Olja till stekning
1 dl
Sparat pastavatten
¼ tsk
Salt till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Grovhacka tomat.
Skölj rucola.
Finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg över i en liten skål.

Koka pasta i 2–3 min, eller tills "al dente".
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon och schalottenlök i 3–4 min, eller tills de börjar bli brynta.
Tillsätt tomat och stek i 2–3 min, tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande
Sänk till medelvärme och rör i matlagningsgrädde, sparat pastavatten, hälften av osten, Hello Sunrise, kycklingbuljong, salt och peppar.
Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.

Tillsätt rucola, persilja och pasta till den färdiga såsen.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen har blivit för tjock.

Lägg upp baconpasta i skålar.
Toppa med pangrattato och resterande ost.