Danska krebinetter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Danska krebinetter

Danska krebinetter

med kokt spetskål och krämig persiljesås

Ikväll frestar vi med dansk, äkta "hyggemat". Ljuvliga krebinetter får en spännande twist av att kryddas med vår egen kryddblandning som vi kallar för Mamas favorit. Underbara tillbehör är kokta potatis och spetskål, och en fantastisk persiljesås med massor av grädde.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

200 g

Spetskål

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

250 g

Blandfärs

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Kruspersilja

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)957 kcal
Energi (kJ)4004 kJ
Fett61.4 g
varav mättat29.1 g
Kolhydrater61.1 g
varav socker11.1 g
Protein37.1 g
Salt3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 11-12 min. 

Forma krebinetter
2

Under tiden, blanda blandfärs, Mamas favorit och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer, och placera på en tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Lägg panko i en ny djup tallrik. 

Doppa biffar i ägg, och sen i panko. Säll åt sidan på en tallrik. 

Stek krebinetter
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek biffar i 4-5 min, tills gyllene och genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de är genomstekta och utan inslag av rosa.

Koka spetskål
4

Under tiden, finhacka persilja. Skär spetskål i 4 cm stora bitar.

Tillsätt spetskål till kastrullen när det återstår 3 min av potatisens koktid. Koka i ytterligare 2-3 min, tills potatis enkelt kan delas med en kniv och kålen är mjuk.

Häll av vattnet, och lägg tillbaka potatis och kål i kastrullen. Rör i smör [2 msk | 4 msk], och krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan under lock.

Gör persiljesås
5

Torka ur stekpannan, och hetta upp den på medelhög värme.

Rör i matlagningsgrädde, kycklingbuljong, en skvätt vatten, persilja och en nypa peppar. Sjud i 2-3 min, tills genomvarmt.

Servera
6

Lägg upp krebinetter, potatis, spetskål och persiljesås på tallrikar.