Ikväll frestar vi med dansk, äkta "hyggemat". Ljuvliga krebinetter får en spännande twist av att kryddas med vår egen kryddblandning som vi kallar för Mamas favorit. Underbara tillbehör är kokta potatis och spetskål, och en fantastisk persiljesås med massor av grädde.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
200 g
Spetskål
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
250 g
Blandfärs
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Kruspersilja
4 g
Kycklingbuljong
½ tsk
Salt (steg 2)
1 st
Ägg (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Smör (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 11-12 min.
Under tiden, blanda blandfärs, Mamas favorit och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer, och placera på en tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.
Lägg panko i en ny djup tallrik.
Doppa biffar i ägg, och sen i panko. Säll åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek biffar i 4-5 min, tills gyllene och genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de är genomstekta och utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka persilja. Skär spetskål i 4 cm stora bitar.
Tillsätt spetskål till kastrullen när det återstår 3 min av potatisens koktid. Koka i ytterligare 2-3 min, tills potatis enkelt kan delas med en kniv och kålen är mjuk.
Häll av vattnet, och lägg tillbaka potatis och kål i kastrullen. Rör i smör [2 msk | 4 msk], och krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan under lock.
Torka ur stekpannan, och hetta upp den på medelhög värme.
Rör i matlagningsgrädde, kycklingbuljong, en skvätt vatten, persilja och en nypa peppar. Sjud i 2-3 min, tills genomvarmt.
Lägg upp krebinetter, potatis, spetskål och persiljesås på tallrikar.