Marockanska Recept
Följ med HelloFresh mot österlandets mytomspunna vagga och ge dig ut på en trolsk smakexpedition genom ett sagoland av ljuva dofter med våra marockanska recept. När grannarna känner doften kommer de bilda en karavan utanför ditt kök.
Baharatköttfärs
med mandlar och persilja
Baharatköttbullar
med couscous och körsbärstomater
Paprika- och kikärtssallad
med morotscouscous och pumpafrön
Krämig sötpotatismos
med kidneybönor, koriander och cashewnötter
Halloumi och örtcouscous
med rostade grönsaker och gräddfil
Linssoppa
med kikärtor, koriander och ciabatta
Testa något nytt varje dag
Vegetariska Recept
Vegetariska recept som kommer fylla ditt kök
Snabba Middagstips
Snabba recept för de dagar när du har lite mindre tid
Kalorisnåla måltider
Balanserade middagar som är både goda och nyttiga
Familjefavoriter
Goda middagar för både små och stora magar
Hälsosamma Recept
Hälsosamma Recept som kommer fylla ditt kök.
Låt dig inspireras!
#FreshTips
Marockanska recept

10 viktiga kryddor i marockanska recept
Marocko, som ligger vid Afrikas medelhavskust, var hjärtat i den antika kryddahandelsvägen. Det innebar att landet kunde importera kryddor från hela världen, vilket resulterade i ett exotiskt sött, smakrikt och kryddigt inhemskt kök.
Recept från Marocko använder ofta en kombination av 10 kryddor som är nära förknippade med det marockanska köket av kockar över hela världen.
- Cayenne är gjord av kryddig chilipeppar och tillför hetta.
- Kanel kommer från Marocko och passar med sin söta arom till både söta och salta recept.
- Spiskummin används ofta i taginer.
- Gurkmeja ger maten en livlig gul färg och en distinkt smak.
- Koriander, som inte ska förväxlas med cilantro, har en något citronaktig smak och passar till exempel bra i en linssoppa.
- Paprika erbjuder en söt smak och har en djup röd färg.
- Svart och vitpeppar är en viktig komponent i marockanska taginer.
- Anis är känd för sin lakritssmak och används oftast i bakverk.
- Saffran odlas i Marocko och är en av de dyraste kryddorna i världen på grund av dess noggranna skördeprocess.
- Ingefära används mycket i marockansk matlagning och tillför en kryddig dimension.
#FreshTips
Marockanska recept

10 viktiga kryddor i marockanska recept
Marocko, som ligger vid Afrikas medelhavskust, var hjärtat i den antika kryddahandelsvägen. Det innebar att landet kunde importera kryddor från hela världen, vilket resulterade i ett exotiskt sött, smakrikt och kryddigt inhemskt kök.
Recept från Marocko använder ofta en kombination av 10 kryddor som är nära förknippade med det marockanska köket av kockar över hela världen.
- Cayenne är gjord av kryddig chilipeppar och tillför hetta.
- Kanel kommer från Marocko och passar med sin söta arom till både söta och salta recept.
- Spiskummin används ofta i taginer.
- Gurkmeja ger maten en livlig gul färg och en distinkt smak.
- Koriander, som inte ska förväxlas med cilantro, har en något citronaktig smak och passar till exempel bra i en linssoppa.
- Paprika erbjuder en söt smak och har en djup röd färg.
- Svart och vitpeppar är en viktig komponent i marockanska taginer.
- Anis är känd för sin lakritssmak och används oftast i bakverk.
- Saffran odlas i Marocko och är en av de dyraste kryddorna i världen på grund av dess noggranna skördeprocess.
- Ingefära används mycket i marockansk matlagning och tillför en kryddig dimension.