HelloFresh
Recept
Mexikanska Recept

Utforska världens kök

Mexikanska Recept

Gör ett smaklökskittlande språng på HelloFreshs mexikanska studsmatta av delikatesser med recept som kommer att ta dig hela vägen upp till mathimlen. Ta tacofredag till nästa nivå med smaker som sträcker sig långt bortom de klassiska mexikanska rätterna.

Mexikanska recept

Mexikanska recept: Låt dig inspireras!

7 roliga fakta om din mexikanska guacamole

  1. Den är uråldrig. Guacamole upptäcktes av aztekerna runt år 500 f.Kr.
  2. Lime är viktigt. Utan lime blir avokadon brun när den utsätts för syre.
  3. Aztekerna använde ett annat namn. Aztekerna kallade avokadon för "alligatorpäron."
  4. Avokado innehåller mer kalium än bananer. Så spara inte på guacamolen nästa gång du lagar dina mexikanska recept eller din patenterade fredagstacos som får grannarna att vallfärda till ditt köksfönster.
  5. Bjud inte din hund. Eller rättare sagt, ge inte dina pälsklädda vänner skalet eller kärnan eftersom dessa delar av avokadon är skadliga för hundar och katter.
  6. Avokadon ska vara perfekt mogen. Övermogen avokado blir missfärgad på insidan. Se till att den lilla bruna stjälken är intakt för att undvika övermogen avokado - den förseglar frukten och hindrar syre från att komma in.
  7. Färska ingredienser är bäst. Färsk chili, lök, vitlök och lime kommer att förhöja smakerna på dina mexikanska recept och göra din dipp betydligt godare än om du köpt den i affären.

    Letar du efter goda mexikanska recept? Prova vår hemlagade tortillachips med svarta bönor, guacamole och mozzarella.

Har du också drabbats av taco-bonanza?

Tacos är en av svenskarnas absoluta favoritmaträtter. Den är ett återkommande inslag när svensken väljer favoritmat och är alltid lika uppskattad. Den fungerar precis lika bra till vardag som till fest.

Kyckling eller köttfärs? Veganskt eller vegetariskt? Med eller utan koriander? Oavsett vad du väljer så finns det något i allas smak. Tacon är lika mångsidig som den är god. Alternativen är dessutom många, den gamla klassikern med köttfärs och tacokrydda har fått stor konkurrens bland tacos med grönsaker och andra populära element. Nya smakexplosioner med friska och goda ingredienser. Den mest eftersökta tacon på nätet i Sverige är fisktacos tillsammans med pulled pork tacos. Vi förstår varför.

Oavsett om vi svenskar har blivit lite mer äventyrslystna eller ej, när det kommer till tacos så har vi gått “Taco Bonanza”! Detsamma gäller HelloFresh. Om du är klar till nya äventyr i tacons fotspår så kan du till exempel njuta av mexikanska räktacos eller grillost-tacos. Superenkla att laga och du kommer inte bli besviken. Upplev nya smaker tillsammans med HelloFresh. Smaklig måltid!

De vanligaste frågorna om mexikanska tacos

Vad innehåller mexikanska tacos?

Mexikanska tacos skiljer sig en del från våra högt älskade fredagstacos, då de oftast innehåller bönor, ris och pico de gallo. Om du vill ta ditt tacosgame till en ny nivå och introduceras för nya smaker har vi hos HelloFresh massvis av utsökta mexikanska recept som får smaklökarna att dansa.

Hur ska man äta tacos?

Vi svenskar älskar våra fredagstacos, så är det bara. Men vi har säker alla våra egna favorittillbehör och åsikter om vad som är godast till tacos. Om du älskar det mexikanska köket har vi hos HelloFresh massvis av smakrika recept från Mexiko, som garanterat kommer bli dina nya vardagsfavoriter.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt