HelloFresh
Recept
Vegetariska Recept

Se våra bästa vegetariska recept

Upptäck HelloFresh’ vegetariska delikatesser

Om du äter exklusivt vegetarisk kost kan det ibland vara svårt att komma på nya sätt att skapa nya rätter med samma ingredienser. Ibland krävs det bara lite kreativitet och innovativt tänkande för att skapa utsökta maträtter med vegetariska ingredienser.

Vegetariska Recept

Förvandla köket till din ateljé med HelloFreshs vegetariska recept och skapa gröna konstverk som skulle få Rembrandt att vilja byta sin mytomspunna pensel mot ett grönvitt förkläde. Våra vegetariska recept passar både nya och erfarna vegetarianer.

Med HelloFresh kan du testa nya och spännande vegetariska recept varje vecka!

Om du äter exklusivt vegetarisk kost kan det ibland vara svårt att komma på nya sätt att skapa nya rätter med samma ingredienser. Ibland krävs det bara lite kreativitet och innovativt tänkande för att skapa utsökta maträtter med helt vegetariska ingredienser. Med en vegetarisk matkasse från HelloFresh behöver du inte själv komma på nya goda rätter. Med våra färdiga recept kan du slappna av och njut av din goda vegetariska middag.

Testa en vegetarisk vecka med HelloFresh

Har du funderat på att gå över helt till vegetarisk kost? Med HelloFresh blir övergången lätt som en plätt med vår spännande vegetariska matkasse. Här kan du själv välja antal portioner och dagar som matkassen ska räcka till och därefter välja dina favoriträtter från veckans meny. Du har alltid ett stort urval av vegetariska recept att välja mellan så att du kan äta precis det du känner för.
Kika bland alla våra valmöjligheter och beställ din fräscha och välsmakande vegetariska matkasse idag!

Tips på hur du kan börja äta mer vegetariskt

Har du velat testa vegetarisk mat ett tag men vet inte riktigt var du ska börja? Utöver att beställa en vegetarisk matkasse har vi flera praktiska tips som kan hjälpa dig att oftare äta vegetariskt.Om du går över till vegetariskt på rätt sätt kommer du inte sakna kött eller fisk, utan kommer istället bli en expert på grönsaker och hur de kan tillagas på nya spännande sätt. Se alla dina valmöjligheter här!

Hitta recept som du redan tycker om

En enkel metod för att ändra sin kost är att börja med att äta mer av de vegetariska maträtterna du redan tycker om. Om du till exempel älskar vegetarisk lasagne eller en krämig vegetarisk pasta är det här du ska börja. På det sättet känns det inte som att du tar bort något ur din kost eftersom du bara äter mer av de maträtter du redan tycker om. På HelloFresh har vi redan samlat flera smakrika vegetariska recept som du kan testa!

Testa den vegetariska versionen av din favoriträtt

När du har kommit in i vanan av att äta mer grönt kan du testa att laga en vegetarisk version av din favoriträtt. Du kan till exempel använda vegetarisk färs för att laga en fantastisk pasta bolognese eller varför inte köttfria fredagstacos? Det finns gott om produkter som är designade för just för att ersätta kött i traditionella rätter, så att du kan laga maten du älskar med vegetariska ingredienser.

Ha ett öppet sinne för en värld av vegetarisk mat

Om du känner att du vill gå över helt till en vegetarisk kost kan du se fram emot att utforska en värld av nya, spännande och smakrika recept. Vegetarisk mat finns i hela världen och du kan hitta fantastiska maträtter med ingredienser som du kanske inte har testat innan. På HelloFresh kan du upptäcka recept från alla världens kök och testa vegetarisk mat som kittlar dina smaklökar.

Uppmuntra hela familjen att testa vegetarisk mat

Känner du att det är dags att ditt hushåll äter mer vegetarisk mat? Oavsett om ni är en barnfamilj, ett par eller om du bor själv kan du hitta en smidig lösning som passar för just dina behov hos oss. På HelloFresh får du själv välja antal portioner och hur många middagar i veckan du vill ha i din matkasse. Här kan du se tre av våra alternativ här och läsa mer om respektive matkasse.

Smart lösning för barnfamiljer

Om ni är en barnfamilj som vill testa en vegetarisk matkasse kan du hitta flera barnvänliga recept som pizza, pasta och vegetariska såser. Hitta en kombination av rätter som passar bäst för just din familj och upptäck hur mycket tid ni kan spara under veckan med god och snabblagad vegetarisk mat.

Få vegetarisk mat inspiration

Att unna sig själv god vegetarisk mat varje vecka med en matkasse sparar massor av tid som du istället kan lägga på annat. Om du bor själv eller är den enda i hemmet som äter vegetarisk mat är detta ett smidigt sätt att äta goda vegetariska rätter utan att behöva lägga extra tid på att handla och planera middagar. Här kan du upptäcka en smakrik matkasse för en person med spännnde vegetariska alternativ!

Börja med vegetariska recept för dig och din sambo

Du kan även välja att bjuda din mamma på en middag för bara er två. En mysig middagsupplevelse tillsammans är ett fantastiskt sätt att fira Mors dag på. Vill du och din sambo testa en vegetarisk matkasse? Då har ni kommit rätt. Här kan ni skapa er egen meny och få hem alla ingredienser och recept direkt till dörren. Ni kan turas om att välja meny varje vecka och överraska varandra med nya recept.

Hitta mer vegetarisk mat inspiration här hos HelloFresh

Med HelloFresh kan du hitta flera smarta tips och utsökta vegetariska recept.Varje vecka får du en ny rad av rötter som du kan välja mellan och vi uppdaterar konstant våra recept med nya spännande smaker och ingredienser. Du kan även kika på HelloFresh’ receptsida för att hitta tips och råd inom vegetarisk matlagning och även upptäcka vegetariska recept från andra matkulturer.

Vegetarisk mat som är hållbart och hälsosamt

Idag äter cirka 56% av Sveriges befolkning vegetarisk mat minst en gång i veckan och varje år ökar andelen vegetarianer, flexitarianer och veganer i landet. Svenskar är generellt väldigt nyfikna på vegetariska versioner av traditionell mat och husmanskost klassiker och vi hittar ofta på nya vegetariska och veganska versioner på våra favoriträtter.
Den vegetariska utvecklingen är bra både för vår hälsa men även för miljön. I Sverige blir det allt vanligare att vi äter vegetarisk mat för att skona klimatet och miljön. Många väljer också att avstå från kött på grund av hur djuren ofta behandlas i köttbranschen. Oavsett vad din anledning är för att äta vegetarisk mat kan du uppleva positiva effekter på din hälsa genom att äta mer grönt och samtidigt är det mer hållbart för miljön.

Få inspiration till vegetariska maträtter på HelloFresh

Här kan du se ett urval av HelloFresh’ smakrika vegetariska recept och du kan kika på receptsidan för att utforska hela sortimentet av goda recept. Du kan även upptäcka flexitariska och pescitariska recept om du vill testa andra versioner av köttfri kost.

De vanligaste frågorna om vegetarisk mat och recept

Vad ska man äta när man är vegetarian?

Du som är vegetarian upplever säkert ibland att inspirationen tryter och du ofta äter samma gamla vanliga. Med HelloFreshs vegetariska matkasse får du varje vecka otroligt välsmakande, hälsosamma och nytänkande maträtter som dessutom går snabbt att laga, och som med garanti kommer bli dina nya vardagsfavoriter.

Vilken vegetarisk mat kan man äta till middag?

Många blir förvånade över hur enkelt det är att med få byten göra alla ens favoriträtter om till något vegetariskt. Tänk dig till exempel en linsbolognese eller en paj med spenat och fetaost. HelloFreshs vegetariska matkasse innehåller varje vecka spännande vegetariska recept, som kommer ge dig matglädje vid middagsbordet varje kväll.

Hur börjar man äta vegetariskt?

Oavsett vilken anledning du har att börja vegetariskt finns det ingen bättre start än med en vegetarisk matkasse från HelloFresh. Här får du varje vecka recept på smakrika, nyttiga och snabblagade vegetariska rätter, som levereras direkt till din dörr. Din nya vegetariska vardag har aldrig varit enklare än med HelloFresh.

Testa något nytt varje dag

+3

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Spara upp till 1359 kr!