HelloFresh
Recept
Kalorisnala Maltider

Utforska världens kök

Kalorisnåla måltider

Grymma middagar smakar inte bara gott på tungan - de känns också bra i magen. Med HelloFreshs kalorisnåla recept får du all energi och näring du behöver för att må bra - men mindre av det onyttiga du helst vill undvika.

Kalorisnåla recept

Ibland kan det vara skönt att få hjälp med att välja lite mer kalorisnåla alternativ i vardagsmaten. Äter du exempelvis lunch på arbetet och därför vill ha lite mer översikt till ditt kaloriintag så kan våra kalorisnåla recept ge dig en hjälpande hand.

Vi hjälper dig i sökandet efter mer kalorisnål mat

Testa något av våra recept på kalorisnål mat

Det ska inte vara svårt att få i sig sund och näringsrik mat. Recept med kalorisnål mat kan vara lite extra hjälpsamt när du behöver strukturera dina dagar efter vad som är nödvändigt för din kropp. Hur många kalorier du skall äta för att må bra och hur stor portion du behöver. Det är många som äter lunch ute på en restaurang eller liknande i Sverige och då kan det vara extra svårt att få en god överblick över det dagliga intaget av kalorier.

För dig som är fysiskt aktiv kan det ge en god överblick på vilken typ av mat du behöver, hur mycket protein och hur många kolhydrater en portion innehåller. Tränar du mycket kan detta vara en god start för att lära dig om olika rätter och vad du behöver för att leva sunt men näringsrikt. Detta för att kunna prestera bättre under själva träningen.

Kalorisnåla måltider med enkla recept

Laga mat som gör dig gott

Det behöver inte vara svårt att laga sundare mat och samtidigt smakfulla middagar. Men har du aldrig riktigt behövt göra det tidigare eller haft intresse av det så kan det vara lite svårt att plötsligt starta. Speciellt om du inte gillar att stå i köket. Men bara genom att byta ut vissa ingredienser till lite mer kalorifattiga alternativ så kommer du faktiskt riktigt långt. Du kommer hitta flera alternativ på goda middagar från flera olika kök. Kika till exempel på medelhavsrecept eller smakfulla japanska recept och andra recept som är märkta med under 650 kcal så har du kalorisnåla recept att laga i lång tid framöver.

HelloFresh kan hjälpa dig att hitta ny inspiration till lite mer hälsosamma alternativ och recept i köket. Vi hjälper dig att göra sunda val och därför har vi redan satt ihop en mängd olika och välsmakande recept som du enkelt kan laga där hemma. En god middag behöver inte vara osund för att smaka gott.

Du hittar smakfulla recept på sallader, mängder av vegetariska alternativ men också smakfulla kyckling- och fiskrätter för att nämna några.

Kalorisnåla recept: Låt dig inspireras!

Laga mer balanserade måltider med de här kalorisnåla recepten

Letar du efter mat som har få kalorier men mycket smak? En balanserad kost innebär att du kan få det bästa av båda världarna. Byt ut de här ingredienserna för att sätta ihop dina egna kalorisnåla recept.
  1. Kolsyrat vatten med färsk citron istället för läsk: Läsk innehåller ofta mängder med socker. Ett gott och kalorifattigare alternativ är kolsyrat vatten med en stänk färskpressad citron.
  2. Havregryn istället för granola: Granola får sin knaprighet från tillsatt olja och socker. Välj istället havregryn för en mer balanserad frukost.
  3. Grönsaker och hummus istället för pommes och dipp: Pommes med dipp må vara ett för stunden lockande tilltugg, men grönsaker och hummus kommer att tillfredsställa ditt sug - utan överflödiga kalorier och salt.
  4. Grönsaker istället för pasta: Prova spiralhackade grönsaker som rödbetor, morötter, zucchini eller sötpotatis istället för att laga traditionell spagetti eller nudlar.
  5. Blomkål istället för ris: Tillaga blomkål i en matberedare så att det får en risliknande konsistens. Kör det bara inte för länge, då förvandlas ditt blomkålsris till en smet.

Vanliga frågor om kalorisnåla recept

Vad är en kalorisnål middagsrätt?

Hos HelloFresh beräknar vi att våra kalorisnåla middagar ska innehålla under 650 kalorier per portion. Måltiden ska dessutom vara välbalanserad med viktiga näringsämnen. Detta kan givetvis skilja sig från vad andra matkasse-leverantörer anser är en kalorisnål middagsrätt.

Är matkassarna med kalorisnåla middagar begränsade?

Det är de inte. Tvärtom så har HelloFresh tagit fram mängder av goda recept som du kan få med i din matkasse. Vi jobbar hårt för att utveckla middagar med mindre kalorier som samtidigt är fulla av god smak och stor variation.

Väljer jag själv mina kalorisnåla rätter?

Ja, du väljer själv vilka rätter du vill ha med i din matkasse. Gillar du kött och kyckling så hittar du massor av alternativ, likaså om du gillar att äta vegetariskt eller fisk. När du anmäler dig till en matkasse från HelloFresh så gör du olika val och anger vilka preferenser du har. Så ser vi till att anpassa matkassar som lever upp till dina val, vi ser dessutom till att du får kalorisnåla alternativ om du väljer att göra detta val.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt