HelloFresh
Recept
Skandinaviska Recept

Utforska världens kök

Aptitretande skandinaviska recept

Letar du efter recept med mindre kolhydrater och middagar med stor variation så har du kommit helt rätt! Vi har recepten för dig som önskar lite extra kreativitet. Här får du inspiration till nya goda tillbehör och smakfulla rätter till vardag och fest.

Smaker från Skandinavien

Har du tröttnat på samma gamla rätter och behöver nya recept till middagen? Kanske vill du uppdatera dina favoriträtter med nya tagningar? I så fall kommer du inte bli besviken. Hos HelloFresh får du hjälp med att skapa nya roliga rätter hemma i köket.

Nordisk elegans med rätter från Skandinavien

Kärlek till skandinavisk matlagning med enkla recept

Dyk in i den nordiska matkulturen med våra utsökta recept som hyllar det bästa från Skandinavien. Upplev harmonin mellan färska råvaror och traditionella smaker, från den klassiska grava laxen till de saftiga köttbullarna. Vår samling av nordiska recept tar dig med på en kulinarisk resa genom Skandinaviens mest älskade smaker.
Testa danska krebinetter med kokt spetskål och krämig persiljesås med spännande smaker från vårt grannland. Som säkerligen också blir extra populärt hos de mindre i familjen.
Får vi läska med klassisk panerad torsk med äpple- och fänkålssallad och remouladsås? Panerad torsk är något som många har vuxit upp med, i skolmatsalar och hemma till middag. En klassisk panerad torsk är därför också en favorit bland barnen på grund av dess goda smak och saftiga konsistens.

Med enkelhet i fokus

Skandinaviska recept för hela familjen

Skapa minnen kring matbordet med våra enkla och näringsrika skandinaviska recept, perfekta för hela familjen. Vi presenterar recept som kombinerar nordisk enkelhet med en explosion av smaker. Upptäck hur lätt det är att föra in Skandinaviens hjärta till ditt eget kök. Vi vill rekommendera att du testar klassiska rätter och bygger ut din repertoar med våra recept.
Om du vill ha mer inspiration så kan vi rekommendera att du kikar bland våra middagstips med mängder av roliga recept. Här kommer du få massor av tips att laga goda middagar hemma med stor variation.
Skulle du vara extra intresserad att lära dig mer om olika kök runtom i världen kan vi rekommendera att titta lite extra på våra latinamerikanska recept eller våra goda thailändska recept med inspiration från denna Sverige-favorit?

Lockande och smakfulla middagar utan stress

Recept för att göra vardagen lite enklare

HelloFresh hjälper dig att utforska olika recept som kännetecknar skandinavisk mat. Många rätter har funnits i lång tid men det finns också en hel del nya rätter som kännetecknar nya traditioner och influenser i Skandinavien från runtom i världen. Både Norge och Sverige älskar till exempel tacon och har gjort varianter på denna maträtt som du säkerligen inte hittar någon annanstans.
Bland våra mest populära recept kommer du hitta recept som passar till hela familjen eller till dig och din partner. Detta är perfekt när du behöver något nytt att bjuda på hemma till middag. Men som nästan alltid är ett säkert kort.

3 snabba om skandinavisk mat

Vad är skandinavisk mat?

Mat och rätter med råvaror som är närproducerade med ingredienser som alltid varit relativt enkla att få tag på. Med ständigt kalla vintrar så gäller det också att kunna spara och konservera maten till den tid där inget växer. Området är dessutom stort och avlångt och här finns stora skillnader och matvanor ser helt annorlunda ut i södra Skåne jämfört med Nord- Norge. Därför finns det också en stor variation bland de olika delarna, även inom länderna.

Vilka populära rätter finns det i skandinavisk mat?

Tänk på rätter som innehåller närproducerad mat. Tänk olika grönsaker, fisk, köttprodukter från både skog och gårdar, bär och svamp och olika spannmål. Det är grunden i många maträtter som vi har lagat i flera hundra år. Rätter som sett annorlunda ut under vissa tider men som har stannat kvar av en anledning. Svenska köttbullar som innehåller flera svenska element, danskt fläsk med persiljesås och norsk kungskrabba eller läcker lax. Alla är de populära i sina hemland.

Vilka är de tre olika nationalrätterna i Skandinavien?

Detta är svårt att avgöra då alla inte är helt överens om vad som faktiskt är ländernas olika nationalrätter. I Danmark har vi fläsk och persiljesås som är en populär gammal rätt som många älskar. I Norge ser vi Färikål som är en norsk lammgryta med kål. I Sverige är vi inte helt eniga över vad som är vår nationalrätt. Det kan vara köttbullar och potatismos men det kan likaså vara toast Skagen eller sill och potatis.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt