Stekt torsk i citronsmörsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt torsk i citronsmörsås

Stekt torsk i citronsmörsås

med krossad potatis och syltad rödlök

Kombinationen torsk, citron, smör och dill är en säker vinnare, så vi vågar nästan lova att denna goda fiskrätt kommer att uppskattas av hela familjen. Medan den brynta torsken sjuder i citron- och smörsåsen ugnsrostar vi broccoli och krossad potatis, som sedan toppas med gräddfil, syltad rödlök och dill. Smaklig måltid!

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
<650 kcal 2P-baserat
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Dill

½ st

Rödlök

½ st

Citron

250 g

Broccoli

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

1 msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1929 kJ
Energi (kcal)461 kcal
Fett13.6 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater41.4 g
varav socker10.5 g
Protein33.4 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och placera potatis på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Krossa den lätt med en gaffel, och vänd sedan tillsammans med en generös skvätt olivolja och en nypa salt. Ställ åt sidan.

Rosta potatis och broccoli
2

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Placera broccoli på andra sidan av plåten [2 plåtar, 4P]. Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta potatis och broccoli i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka och gyllene.

Sylta rödlök
3

Halvera rödlök [1/2 st, 2P] och skär den i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan. Häll av lagen innan servering.

Blanda citronbuljong
4

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Finhacka dill.

Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, en generös skvätt citronsaft och hälften av dillen i en liten skål.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan. Vänd och tillsätt citronbuljong och smör [1 msk | 2 msk]. Tillaga i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp krossad potatis, fisk och broccoli på tallrikar.

Toppa potatis med en klick gräddfil, syltad rödlök och resterande dill.

Toppa fisk med citronsås.