HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFläskkött I Krämig Svampsås
topBanner
Fläskkött i krämig svampsås

Fläskkött i krämig svampsås

med kokt potatis och lingonsylt

Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och välkända ingredienser som passar till alla åldrar. Härlig fläskytterfilé, som först steks, och sen blandas med en underbar sås med champinjoner och brunsås. Klassiska tillbehör är kokt potatis, gurka och lingonsylt.

Taggar:Under 650 kcalSnabbGlutenfriBarnvänligProteinrik
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Småpotatis

200 g

Champinjoner

1 st

Gurka

300 g

Fläskytterfilé

100 g

Brunsås

(Innehållermjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

50 g

Lingonsylt

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)542 kcal
Energi (kJ)2267 kJ
Fett19.29 g
varav mättat6 g
Kolhydrater50.68 g
varav socker15 g
Protein38.72 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, och smaksätt med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Grovhacka svamp. Skär gurka i tunna skivor, lägg över dem i en stor skål och krydda med en nypa salt och peppar.

3

Skär kött i skivor (3 per person) och krydda med salt och peppar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik. TIPS: Stek kött i omgångar vid behov.

4

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna. Stek svamp i 3-4 min, eller tills gyllene. Tillsätt brunsås, vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och generöst med peppar. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat. TIPS: Tillsätt med vatten om du tycker att såsen blir för tjock.

5

Rör ner kött i såsen och smaka av med salt och peppar.

6

Lägg upp potatis, kött och gurka på tallrikar. Toppa kött med svampsås. Servera med lingonsylt och garnera med hela persiljeblad.