Lax med dill- och senapsdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lax med dill- och senapsdressing

Lax med dill- och senapsdressing

med kokt potatis och äppelsallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Har du ont om tid, men vill ändå äta god, hemlagad mat? Då har vi lösningen! Laxfilé blir klar på ett kick i stekpannan, och med förkokt potatis som vänds i smör har du ett gott tillbehör på nolltid. En snabb sallad med äpple och gurka och en krämig dill- och senapsdressing, så är middagen komplett.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

1 st

Småpotatis, förkokt

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Dill

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

1 st

Äpple

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3114 kJ
Energi (kcal)744 kcal
Fett43 g
varav mättat15.9 g
Kolhydrater53.9 g
varav socker11.4 g
Protein31.8 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek lax
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Förbered sallad
2

Under tiden, koka potatis under lock i 3–5 min, tills uppvärmd. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Krydda med en nypa salt och ställ åt sidan under lock.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Halvera och skär gurka i halvmånar. Finhacka dill.

Blanda äpple, gurka, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.

Blanda dressing
3

Blanda crème fraiche, dill, senap, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen med potatis precis innan servering. Låt smör smälta och vänd runt.

Servera
4

Lägg upp lax, potatis, dressing och sallad på tallrikar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image