Orzo med rostade grönsaker och getost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo med rostade grönsaker och getost

Orzo med rostade grönsaker och getost

med färsk basilika och mandlar

Orzo är en pastasort som med sina små korn liknar ris. I kvällens recept får den underbar smak av att kokas med vitlök, tomatpuré och vår egen kryddblandning Hello Sunrise, och en härlig konsistens av att vändas med riven gruyère. Vi toppar vår krämiga orzo med rostade grönsaker, smulad getost, mandlar och färsk basilika – och så är kvällens gröna middag redo att serveras!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap
Nötter
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Riven gruyère

(Innehåller Mjölk)

2 st

Tomat

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

1 portionspåse

Basilika

180 g

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja, Ägg, Lupin)

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

4.5 dl

Vatten till orzotto

½ tsk

Salt till orzotto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2800 kJ
Energi (kcal)669 kcal
Fett23.2 g
varav mättat11.8 g
Kolhydrater82.2 g
varav socker16.2 g
Protein30 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Skär rödlök och tomat i 1 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.

Hacka vitlök
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Stek orzo
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vitlök och Hello Sunrise i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör ner orzo och tomatpuré och stek i 1 min.

Koka orzo
4

Tillsätt vatten och salt.

Koka upp, sänk till medelvärme och täck med lock. Sjud, rör om då och då, i 12–14 min, eller tills orzo är ”al dente”.

TIPS: 1) Rör om då och då så att orzon inte fastnar i botten. 2) Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock. 3) Tillsätt en skvätt vatten om orzon ser torr ut. 4) ”Al dente” betyder att orzon är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered topping
5

Under tiden, grovhacka basilikablad och mandlar.

Rör ner gruyère och chiliflakes i färdig orzo.

TIPS: 1) Tillsätt en skvätt vatten om orzon ser torr ut. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp orzo i skålar, toppa med rostade grönsaker och smula över getost.

Garnera med basilika och mandlar.