Orzo är en pastasort som med sina små korn liknar ris. I kvällens recept får den underbar smak av att kokas med vitlök, tomatpuré och vår egen kryddblandning Hello Sunrise, och en härlig konsistens av att vändas med riven gruyère. Vi toppar vår krämiga orzo med rostade grönsaker, smulad getost, mandlar och färsk basilika – och så är kvällens gröna middag redo att serveras!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Riven gruyère
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Tomat
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 portionspåse
Basilika
180 g
Orzo
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja, Ägg, Lupin)
100 g
Getost
(Innehåller: Mjölk)
1 burk
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
½ tsk
Salt till grönsaker
4.5 dl
Vatten till orzotto
½ tsk
Salt till orzotto
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Skär rödlök och tomat i 1 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vitlök och Hello Sunrise i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör ner orzo och tomatpuré och stek i 1 min.
Tillsätt vatten och salt.
Koka upp, sänk till medelvärme och täck med lock. Sjud, rör om då och då, i 12–14 min, eller tills orzo är ”al dente”.
TIPS: 1) Rör om då och då så att orzon inte fastnar i botten. 2) Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock. 3) Tillsätt en skvätt vatten om orzon ser torr ut. 4) ”Al dente” betyder att orzon är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, grovhacka basilikablad och mandlar.
Rör ner gruyère och chiliflakes i färdig orzo.
TIPS: 1) Tillsätt en skvätt vatten om orzon ser torr ut. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp orzo i skålar, toppa med rostade grönsaker och smula över getost.
Garnera med basilika och mandlar.