Marinerad kyckling

Marinerad kyckling

med potatisgratäng, äppelsalsa och skysås

Marinera dina smaklökar med vår marinerade kyckling som förvandlas till ren njutning när den möter dina smaklökar tillsammans med skysås och en drömsk äppelsalsa. Servera med ugnsbakad potatisgratäng.

Allergener:mjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid55 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

500 g

Potatis

1 st

Schalottenlök

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 st

Äpple

1 st

Gurka

2 st

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 st

Vitlöksklyfta

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten*

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

1 tsk

Salt*

1 tsk

Socker*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3038 kJ
Energi (kcal)726 kcal
Fett29 g
varav mättat16 g
Kolhydrater75 g
varav socker25 g
Kostfiber8 g
Protein39 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Finriv parmesan. Skala och grovriv potatis.

Finhacka schalottenlök.

Blanda crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], vatten [1 dl | 2 dl], en nypa salt och peppar* i en bunke.

2

Lägg potatis och schalottenlök i en ugnsform. Krydda med en rejäl nypa salt och peppar.

Häll över crème fraiche-blandningen och strö parmesan ovanpå. Tillaga i ugnen i 30-35 min.

3

Kärna ur äpple. Tärna äpple och gurka.

Blanda äpple och gurka i en skål, ringla över en skvätt olivolja, salta och peppra*. Sätt åt sidan.

4

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingfiléerna 1-2 min på varje sida. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 12-13 min, tills den är helt genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Pressa vitlök i samma stekpanna som du använde till kycklingen. Fräs den tillsammans med en klick smör* [20 g | 40 g] i 2-3 min.

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl], balsamvinäger, salt [1 tsk | 2 tsk] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Låt sjuda i 6-8 min.

TIPS: Tillsätt mer vatten om skysåsen blir för torr.

6

Lägg upp kyckling, potatisgratäng och äppelsalsa på era tallrikar. Avsluta med att ringla över skysåsen.

Smaklig måltid!