HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMarinerad Kyckling
topBanner
Marinerad kyckling

Marinerad kyckling

med potatisgratäng, äppelsalsa och skysås

Allergener:mjölksulfiterägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1.33 msk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 tsk

Potatis

1 tsk

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 dl

Gurka

½ dl

Gurka, piccolo

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Äpple

Vitlöksklyfta

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

Smör*

Salt*

Socker*

Vatten* (steg 1)

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)90.7481 kcal
Energi (kJ)379.6902 kJ
Fett8.3198 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater3.68 g
varav socker2.6 g
Protein0.1045 g
Salt2.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Finriv parmesan. Skala och grovriv potatis. Finhacka schalottenlök. Blanda crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], vatten* [1 dl | 2 dl], en nypa salt* och peppar* i en bunke.

2

Lägg potatis och schalottenlök i en ugnsform. Krydda med en rejäl nypa salt* och peppar*. Häll över crème fraiche-blandningen och strö parmesan ovanpå. Tillaga i ugnen i 30-35 min.

3

Kärna ur äpple. Tärna äpple och gurka. Blanda äpple och gurka i en skål, ringla över en skvätt olivolja*, salta* och peppra*. Sätt åt sidan.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingfiléerna 1-2 min på varje sida. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 12-13 min, tills den är helt genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Pressa vitlök i samma stekpanna som du använde till kycklingen. Fräs den tillsammans med en klick smör* [20 g | 40 g] i 2-3 min. Tillsätt vatten* [1/2 dl | 1 dl], balsamvinäger, salt* [1 tsk | 2 tsk] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Låt sjuda i 6-8 min. TIPS: Tillsätt mer vatten om skysåsen blir för torr.

6

Lägg upp kyckling, potatisgratäng och äppelsalsa på era tallrikar. Avsluta med att ringla över skysåsen.