Krämig pasta med kyckling

Krämig pasta med kyckling

körsbärstomater och pecorino

Barnvänlig

Är din familj precis som oss och inte kan få nog av krämig pasta? Veckans recept har vår kock Clara noga komponerat ihop med smaker av söta körsbärstomater, riven morot och färsk basilika. Smaken skruvas upp ytterligare tack vare örtig italiensk kryddmix som får koka ihop med med creme fraiche. Resultatet är en underbart krämig sås som är busenkel att göra från scratch, och tar pasta med kyckling till oväntade höjder.

Allergener:glutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

250 g

Penne

(Innehållergluten, soja)

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

2 st

Kycklinglårfilé

3 g

Italian Style kryddmix

250 g

Körsbärstomater

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

1 påse

Basilika

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)4558 kJ
Energi (kcal)1090 kcal
Fett50 g
varav mättat26 g
Kolhydrater105 g
varav socker17 g
Kostfiber8 g
Protein50 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Tillsätt penne och koka i ca 10 min tills den är 'al dente'.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

2

Finhacka lök och vitlök.

Riv oskalad morot.

Skär bort fett från kycklingen och dela lårfiléerna i 2 cm stora bitar.

3

Hetta upp en klick smör* i en stor djup stekpanna, på medelhög värme. Fräs lök, vitlök, morotsriv och Italian Style kryddmix i 2-3 min.

Tillsätt kyckling och körbärstomater och stek i ca 10 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Finriv pecorino.

Plocka basilikablad till garnering. Finhacka basilikastjälkar.

5

Tillsätt basilikastjälkar, crème fraiche och kycklingbuljong till stekpannan och låt sjuda i 2-3 min.

Rör ner pastan i såsen (eller vice versa om det inte får plats i stekpannan).

6

Fördela den krämiga pastan med kyckling och körsbärstomater mellan era tallrikar.

Strö över pecorino och garnera med basilikablad.