Hållbarhet
hos HelloFresh

Hållbarhet
hos HelloFresh

Hållbarhet genomsyrar allt vi gör - från valet av våra leverantörer till hur vi packar din kasse. Vi hjälper dig att handla, laga och äta god mat som är bra för både dig och vår planet.
Hållbarhet genomsyrar allt vi gör - från valet av våra leverantörer till hur vi packar din kasse. Vi hjälper dig att handla, laga och äta god mat som är bra för både dig och vår planet.

Våra matkassar: Naturligt hållbara

Våra råvaror kommer direkt från våra leverantörer – utan onödiga omvägar. Din matkasse levereras med ingredienser måttade i rätt mängder, vilket hjälper dig att minska matsvinnet. Vår korta leveranskedja gör att vi kan undvika att packa om dina ingredienser mer än en gång på vägen. Delvis på grund av detta ger dina middagar från HelloFresh 25 %* mindre CO2-utsläpp, jämfört med liknande måltider gjorda med ingredienser från mataffären. Lär dig mer om vår livscykelstudie.

* På global nivå. Nationella nivåer varierar.

Hållbarhetsrapport 2021

2021 markerade HelloFreshs 10-årsjubileum inom livsmedelsindustrin och vårt engagemang för att maximera vår positiva inverkan på miljön. Ta en titt på vår hållbarhetsrapport från 2021 och se hur vi analyserade vår klimatpåverkan genom omfattande analyser av vår leverantörskedja. En djupare förståelse för våra CO2-utsläpp gör det möjligt för våra kunder att göra mer hållbara val.

Mindre matsvinn. Mer matglädje.

Mat hör hemma på tallriken, inte i soporna. Vi köper bara in de ingredienser du beställer och levererar dem i exakta mängder, vilket minskar matsvinnet med upp till 21% per måltid.

Inga omvägar. Mindre utsläpp.

Vi beställer alla ingredienser direkt från våra producenter, så att din mat levereras till dig utan omvägar via andra återförsäljare. På så vis reducerar vi transporttiden vilket leder till minskade CO₂ utsläpp. Vi har också åtagit oss att kompensera 100% av våra direkta koldioxidutsläpp vilket gör oss till världens första koldioxidneutrala matkasseföretag.

Förbättrade förpackningar.

Vi letar alltid efter sätt att minska mängden emballage och göra våra förpackningar mer miljövänliga – utan att behöva kompromissa med kvaliteten på dina ingredienser.

Färska råvaror. Från leverantörer du kan lita på.

Att veta var din mat kommer ifrån är lika viktigt som hur den smakar. Vi försöker alltid beställa grönsaker och rotfrukter som är i säsong från leverantörer i närheten – och se till så att de kommer från hållbara producenter.

Var med i kampen mot plastföroreningar i våra hav

Som världens största matkasseföretag har vi ett stort ansvar - både för vår planet och för att hjälpa människor i behov av stöd att få ett bättre liv. Därför har vi tillsammans med Plastic Bank®️ satt upp tre uppsamlingscenter för plast i Indonesien. Under de närmaste tre åren kommer dessa uppsamlingscenter att förhindra över 750 000 kg plast från att hamna i våra hav. Det motsvarar 37,5 miljoner plastflaskor! De lokala invånarna kommer att erbjudas en premie för varje bit plastavfall de samlar in vilket ger dem möjlighet att tillhandahålla mat, sjukvård och utbildning för sina familjer. All insamlad plast återvinns och förs tillbaka in i plastens värdekedja som Social Plastic®. På detta sätt kommer vi att hjälpa fler än 560 familjer i behov samtidigt som vi tar krafttag i kampen mot plastföroreningar.