20 g
Bladpersilja
60 g
Spaghetti
(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)2 msk
Grönkål, skuren
1 dl
Röd paprika
Rödlök
Hasselnötter
(Innehållernötter)Finriven ost
(Innehållermjölk, ägg)Vitlöksklyfta
Citron
Pesto, grön
(Innehållermjölk, sulfiter)Olivolja*
Vatten*
Skär bort stjälkarna från grönkålen [1/2 st, 2 pers] och finhacka själva bladen. Kärna ur och skär paprika i små bitar. Skiva rödlök tunt. Grovhacka hasselnötter.
Koka upp välsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Koka spaghettin i ca 10 min tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och och häll tillbaka pastan i kastrullen.
Smält en klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök i 6-7 min. Tillsätt paprikabitarna och hälften av kålen och fräs i 5-6 min.
Finriv pecorino. Skala vitlök. Mixa hälften av pecorinon med vitlök, resterande kål, persilja, salvia, citronjuice, olivolja*, vatten* (se ingredienslistan) med en stavmixer tills du har en slät grönkålspesto. Blanda din hemlagade pesto med peston du fått med i din matkasse. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Tillsätt grönsakerna och peston till kastrullen med spaghetti. Rör om ordentligt.
Fördela pastan med grönkålspeston mellan era tallrikar. Strö över hasselnötter och resterande pecorino, och hugg in.