HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Pasta med grönkålspesto

Pasta med grönkålspesto

pecorino och hasselnötter

Utforska en opera av salvia och bladpersilja med vår grönkålspesto som kommer kittla dina smaklökar så till den grad att chansen finns att du börjar sjunga på italienska. Klättra förbi klippblock av hasselnötter och slingrande spaghetti innan du når den snöbeklädda bergstoppen av finriven pecorino. Stanna ett tag och beskåda utsikten innan du avnjuter verket till tonerna av Pavarottis "Nessun dorma”.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nötterglutensojamjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

100 g

Grönkål med stjälk

1 st

Röd paprika

1 st

Rödlök

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

250 g

Spaghetti

(Innehållergluten, soja)

2 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

½ påse

Bladpersilja

½ påse

Salvia

2 msk

Citron

60 g

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja*

1 dl

Vatten*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3920 kJ
Energi (kcal)937 kcal
Fett43 g
varav mättat8 g
Kolhydrater108 g
varav socker15 g
Kostfiber11 g
Protein26 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skär bort stjälkarna från grönkålen [1/2 st, 2 pers] och finhacka själva bladen.

Kärna ur och skär paprika i små bitar.

Skiva rödlök tunt.

Grovhacka hasselnötter.

2

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull.

Koka spaghettin i ca 10 min tills den är 'al dente'.

Häll av vattnet och och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

3

Smält en klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs rödlök i 6-7 min.

Tillsätt paprikabitarna och hälften av kålen och fräs i 5-6 min.

4

Finriv pecorino. Skala vitlök.

Mixa hälften av pecorino med vitlök, resterande kål, persilja, salvia, citronjuice, olivolja, vatten (se ingredienslistan) med en stavmixer tills du har en slät grönkålspesto.

Blanda din hemlagade pesto med peston du fått med i din matkasse. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

5

Tillsätt grönsakerna och peston till kastrullen med spaghetti.

Rör om ordentligt.

6

Fördela pastan med grönkålspeston mellan era tallrikar.

Strö över hasselnötter och resterande pecorino, och hugg in.

Smaklig måltid!