HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPasta Med Grönkålspesto
topBanner
Pasta med grönkålspesto

Pasta med grönkålspesto

pecorino och hasselnötter

Allergener:glutennöttermjölkäggsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Bladpersilja

60 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

2 msk

Grönkål, skuren

1 dl

Röd paprika

Rödlök

Hasselnötter

(Innehållernötter)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Vitlöksklyfta

Citron

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1379.4648 kJ
Energi (kcal)329.7 kcal
Fett34.29 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater2.19 g
varav socker1.3 g
Protein2.87 g
Salt0.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skär bort stjälkarna från grönkålen [1/2 st, 2 pers] och finhacka själva bladen. Kärna ur och skär paprika i små bitar. Skiva rödlök tunt. Grovhacka hasselnötter.

2

Koka upp välsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Koka spaghettin i ca 10 min tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och och häll tillbaka pastan i kastrullen.

3

Smält en klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök i 6-7 min. Tillsätt paprikabitarna och hälften av kålen och fräs i 5-6 min.

4

Finriv pecorino. Skala vitlök. Mixa hälften av pecorinon med vitlök, resterande kål, persilja, salvia, citronjuice, olivolja*, vatten* (se ingredienslistan) med en stavmixer tills du har en slät grönkålspesto. Blanda din hemlagade pesto med peston du fått med i din matkasse. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

5

Tillsätt grönsakerna och peston till kastrullen med spaghetti. Rör om ordentligt.

6

Fördela pastan med grönkålspeston mellan era tallrikar. Strö över hasselnötter och resterande pecorino, och hugg in.