Pasta med grönkålspesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta med grönkålspesto

Pasta med grönkålspesto

pecorino och hasselnötter

.

Allergener:
Nötter
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Bladpersilja

250

Spaghetti

100

Grönkål, skuren

1

Röd paprika

1

Rödlök

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

40

Pecorino Romano ost

1

Vitlöksklyfta

1

Citron

60

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)330 kcal
Energi (kJ)1379 kJ
Fett34.29 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater2.19 g
varav socker1.3 g
Protein2.87 g
Salt0.7 g

Instruktioner

1

Skär bort stjälkarna från grönkålen [1/2 st, 2 pers] och finhacka själva bladen. Kärna ur och skär paprika i små bitar. Skiva rödlök tunt. Grovhacka hasselnötter.

2

Koka upp välsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Koka spaghettin i ca 10 min tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och och häll tillbaka pastan i kastrullen.

3

Smält en klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök i 6-7 min. Tillsätt paprikabitarna och hälften av kålen och fräs i 5-6 min.

4

Finriv pecorino. Skala vitlök. Mixa hälften av pecorinon med vitlök, resterande kål, persilja, salvia, citronjuice, olivolja*, vatten* (se ingredienslistan) med en stavmixer tills du har en slät grönkålspesto. Blanda din hemlagade pesto med peston du fått med i din matkasse. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

5

Tillsätt grönsakerna och peston till kastrullen med spaghetti. Rör om ordentligt.

6

Fördela pastan med grönkålspeston mellan era tallrikar. Strö över hasselnötter och resterande pecorino, och hugg in.