Ravioli arrabbiata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli arrabbiata

Ravioli arrabbiata

med körsbärstomater, chili och vitlöksbröd

Ta ut svängarna och servera arrabiatasås till smakrik ravioli fylld med ricotta och spenat. I klassisk anda kokar du ihop tomat med vitlök, olivolja och såklart chili. Höj nivån från bättre till bäst med en nypa socker och en klick smör. Toppa med lagrad ost och färsk basilika. En delikat vegetarisk pastarätt som du snabbt svänger ihop, och som du med garanti kommer vilja laga igen!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Stark

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Basilika

20

Finriven ost

1

Röd chili

½

Baguette

4

Vitlöksflörter

250

Ravioli med ricotta och spenat

125

Körsbärstomater

1

Krossade tomater

2

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2

Socker

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)86 kcal
Energi (kJ)361 kJ
Fett0.08 g
varav mättat0 g
Kolhydrater15.55 g
varav socker13.1 g
Protein2.69 g
Salt0.9 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/220°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Halvera körsbärstomater. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka chili. Dela en baguette [1/2 st, 2 pers] på längden. Blanda en stor klick smör, en nypa salt* och 1/3 av vitlöken i en liten skål.

Fräs tomat & vitlök
2

Bre vitlökssmör på baguetten och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 6-7 min, eller tills gyllene och krispig. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs resterande vitlök och körsbärstomater i 1 min.

Koka arrabiata
3

Tillsätt krossade tomater, chili och Vitlöksflörter. Låt sjuda i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Tillsätt socker*, en klick smör* och smaka av med en nypa salt* och peppar*.

Koka ravioli
4

Medan såsen kokar, tillsätt ravioli till det kokande vattnet. Låt koka i 3-4 min eller tills den är al dente.

Tillsätt pasta
5

Finhacka basilika. När raviolin är klar, häll av vattnet och rör ner arrabiatasåsen i pastakastrullen. Rör om väl.

Servera
6

Fördela ravioliarrabiatan mellan era tallrikar. Garnera med riven hårdost och basilika. Servera med vitlöksbröd vid sidan av.