HelloFresh
topBanner
Ravioli arrabbiata

Ravioli arrabbiata

med körsbärstomater, chili och vitlöksbröd

Ta ut svängarna och servera arrabiatasås till smakrik ravioli fylld med ricotta och spenat. I klassisk anda kokar du ihop tomat med vitlök, olivolja och såklart chili. Höj nivån från bättre till bäst med en nypa socker och en klick smör. Toppa med lagrad ost och färsk basilika. En delikat vegetarisk pastarätt som du snabbt svänger ihop, och som du med garanti kommer vilja laga igen!

Taggar:VegetariskStarkSnabbUnder 600 kcal
Allergener:äggglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Ravioli med ricotta och spenat

(Innehållerägg, gluten, mjölk)

½ paket

Körsbärstomater

1 paket

Finkrossade tomater

2 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Basilika

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk)

1 st

Chili

½ st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2241 kJ
Energi (kcal)536 kcal
Fett11 g
varav mättat6 g
Kolhydrater82 g
varav socker16 g
Kostfiber10 g
Protein25 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/220°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Halvera körsbärstomater. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka chili. Dela en baguette [1/2 st, 2 pers] på längden. Blanda en stor klick smör, en nypa salt* och 1/3 av vitlöken i en liten skål.

2

Bre vitlökssmör på baguetten och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 6-7 min, eller tills gyllene och krispig. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs resterande vitlök och körsbärstomater i 1 min.

3

Tillsätt krossade tomater, chili och Vitlöksflörter. Låt sjuda i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Tillsätt socker*, en klick smör* och smaka av med en nypa salt* och peppar*.

4

Medan såsen kokar, tillsätt ravioli till det kokande vattnet. Låt koka i 3-4 min eller tills den är al dente.

5

Finhacka basilika. När raviolin är klar, häll av vattnet och rör ner arrabiatasåsen i pastakastrullen. Rör om väl.

6

Fördela ravioliarrabiatan mellan era tallrikar. Garnera med riven hårdost och basilika. Servera med vitlöksbröd vid sidan av.