HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Middle eastern recept
Poke bowl med BBQ-marinerad kyckling

Poke bowl med BBQ-marinerad kyckling

couscous och vitlöksdressing

Snabblagad

Har du inte tid att spendera 2 timmar på det där långkoket som dina barn tjatar om varje dag när de kommer hem från skolan? Då har vi något som de antagligen kommer tycka lika mycket om – men som bara tar 20-25 minuter att laga. Vår svindlande goda Poke bowl med BBQ-marinerad kyckling serverar du tillsammans med couscous och en klick vitlöksdressing på toppen.

Allergener:selleriglutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Röd paprika

½ st

Zucchini

2 st

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

20 g

Tranbär

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Couscous

(Innehållergluten, soja)

1 st

Morot

½ st

Chili

1 påse

Bladpersilja

½ st

Vitlöksklyfta

½ burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 burk

Majs

Ingår inte i din leverans

250 g

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2381 kJ
Energi (kcal)569 kcal
Fett12 g
varav mättat4 g
Kolhydrater67 g
varav socker23 g
Kostfiber11 g
Protein42 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare.

  • Kärna ur paprika och skiva den tunt.

  • Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers].

  • Skär de marinerade kycklingfiléerna i mindre bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

2
  • Lägg paprika, zucchini och kycklingbitarna var för sig på plåten.

  • Ringla olja* över grönsakerna.

  • Krydda både kyckling och grönsaker med en nypa salt och peppar.

  • Tillaga i ugnen, 10-12 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3
  • Häll det kokande vattnet* [250 ml | 550 ml] i en skål tillsammans med tranbär, grönsaksbuljong och couscous. Blanda runt väl, täck med ett lock eller tallrik och låt stå i ca 5 min.

  • Fluffa upp couscousen med en gaffel innan servering.

4
  • Skala och riv morot i långa remsor.

  • Häll av majsen i en sil.

  • Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers].

5
  • Pressa vitlök.

  • Finhacka persilja.

  • Blanda gräddfil med vitlök, hälften av persiljan, en nypa salt och peppar i en skål.

6
  • Fördela couscousen mellan era skålar. Arrangera grönsakerna och kycklingbitarna ovanpå i varsitt hörn.

  • Ringla över dressing, och garnera med persilja och chili (starkt)!

Smaklig måltid!