HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPoke Bowl Med BBQ Marinerad Kyckling
topBanner
Poke bowl med BBQ-marinerad kyckling

Poke bowl med BBQ-marinerad kyckling

couscous och vitlöksdressing

Allergener:mjölkglutenselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Chili

Morot

150 g

Majs

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

Zucchini

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Tranbär

(Kan innehållasesam, nötter, jordnötter)

Bladpersilja

Röd paprika

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)254 kcal
Energi (kJ)1064 kJ
Fett2.16 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater45.08 g
varav socker3.6 g
Protein8.54 g
Salt1.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Kärna ur paprika och skiva den tunt. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers]. Skär de marinerade kycklingfiléerna i mindre bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. 

2

Lägg paprika, zucchini och kycklingbitarna var för sig på plåten. Ringla olja* över grönsakerna. Krydda både kyckling och grönsaker med en nypa salt* och peppar*. Tillaga i ugnen, 10-12 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Häll det kokande vattnet* [250 ml | 550 ml] i en skål tillsammans med tranbär, grönsaksbuljong och couscous. Blanda runt väl, täck med ett lock eller tallrik och låt stå i ca 5 min. Fluffa upp couscousen med en gaffel innan servering.

4

Skala och riv morot i långa remsor. Häll av majsen i en sil. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers].

5

Pressa vitlök. Finhacka persilja. Blanda gräddfil med vitlök, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Fördela couscousen mellan era skålar. Arrangera grönsakerna och kycklingbitarna ovanpå i varsitt hörn. Ringla över dressing, och garnera med persilja och chili (starkt)!