Poke bowl med BBQ-marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Poke bowl med BBQ-marinerad kyckling

Poke bowl med BBQ-marinerad kyckling

couscous och vitlöksdressing

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

75

Gräddfil

½

Röd chili

1

Morot

1

Majs

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

½

Zucchini

4

Grönsaksbuljong

20

Tranbär

1

Bladpersilja

1

Röd paprika

½

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)254 kcal
Energi (kJ)1064 kJ
Fett2.16 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater45.08 g
varav socker3.6 g
Protein8.54 g
Salt1.3 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Kärna ur paprika och skiva den tunt. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers]. Skär de marinerade kycklingfiléerna i mindre bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. 

2

Lägg paprika, zucchini och kycklingbitarna var för sig på plåten. Ringla olja* över grönsakerna. Krydda både kyckling och grönsaker med en nypa salt* och peppar*. Tillaga i ugnen, 10-12 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Häll det kokande vattnet* [250 ml | 550 ml] i en skål tillsammans med tranbär, grönsaksbuljong och couscous. Blanda runt väl, täck med ett lock eller tallrik och låt stå i ca 5 min. Fluffa upp couscousen med en gaffel innan servering.

4

Skala och riv morot i långa remsor. Häll av majsen i en sil. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers].

5

Pressa vitlök. Finhacka persilja. Blanda gräddfil med vitlök, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Fördela couscousen mellan era skålar. Arrangera grönsakerna och kycklingbitarna ovanpå i varsitt hörn. Ringla över dressing, och garnera med persilja och chili (starkt)!