Krispigt fläsk och vitlökssmör
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispigt fläsk och vitlökssmör

Krispigt fläsk och vitlökssmör

med rostad broccoli och morot- och potatismos

Ikväll frestar vi med fantastisk mat som kommer att slukas av hela familjen. Vi panerar mört fläskkött, steker det till perfektion, och toppar det sen med ljuvligt vitlökssmör med persilja. Vi serverar vårt krispiga fläskkött med krämigt morot- och potatismos och vitlöksrostad broccoli.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Skivad fläskkotlett

25

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

1

Vitlöksklyfta

1

Bladpersilja

500

Bakpotatis

2

Morot

250

Broccoli

4

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

3

Mjölk (steg 2)

½

Salt (steg 2)

2

Smör (steg 3)

1

Ägg (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

1

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)715 kcal
Energi (kJ)2992 kJ
Fett32.1 g
varav mättat13.9 g
Kolhydrater67.3 g
varav socker14.8 g
Protein41.3 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta broccoli
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Skär broccoli i små buketter och stjälk i 2 cm stora bitar, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 10-12 min, tills mjuka. 

Gör morot- och potatismos
2

Skala och tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och morot i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och morot tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör. 

Gör vitlökssmör
3

Under tiden, finhacka persilja. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda smör [2 msk | 4 msk], vitlök och persilja i en liten skål.

Panera kött
4

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Krydda kött med salt, vänd i ägg, och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. 

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper. 

TIPS: Stek i omgångar vid behov om det inte finns tillräckligt med plats i stekpannan.

Servera
6

Lägg upp morot- och potatismos, broccoli och kött på tallrikar. 

Toppa kött med vitlökssmör.