topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
One pot pasta

One pot pasta

med skogchampinjoner, bacon och timjan

.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

½

Zucchini

200

Skogschampinjoner

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

½

Timjan

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Grönsaksbuljong

250

Spaghetti

20

Pecorino Romano ost

1

Bladpersilja

Bacon, skivor

Ingår inte i din leverans

5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)11 kcal
Energi (kJ)44 kJ
Fett0.16 g
varav mättat0 g
Kolhydrater1.61 g
varav socker0.1 g
Protein0.15 g
Salt1 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Riv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Skiva champinjoner. Finhacka lök och vitlök. Plocka timjanbladen, kasta stjälken. 

2

Skär eller klipp bacon i 2 cm breda bitar.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på hög värme. Fräs bacon, svamp, lök och vitlök i 2-3 min tills baconbitarna fått lite färg.

4

Tillsätt timjanblad, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, balsamvinäger, zucchini, spaghetti och det kokande vattnet* (se ingredienslistan). Se till att pastan täcks av vätskan. Låt koka upp, sänk till medelvärme och låt din one pot sjuda i 10-12 min under lock tills pastan är klar. Rör om då och då.TIPS: Vi rekommenderar att krydda med timjan efter smak, då kryddan kan vara ganska dominant.

5

Finriv pecorino. Plocka och grovhacka persiljebladen, kasta stjälkarna.

6

När spaghettin är färdigkokt är din one pot pasta klar. Fördela mellan era tallrikar och strö över pecorino och persilja.