HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
One pot pasta

One pot pasta

med skogchampinjoner, bacon och timjan

Barnvänlig
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Har diskmaskinen slutligen gått på evighetens semester efter åratal av trogen tjänst? Sorgligt på sitt vis, men med vår one-pot pasta går det snabbare att diska efter middagen än du hinner säga honungskarameliserad rödlök. Den al-dente kokta spaghettin kramar fram smaken ur färska champinjoner och knaprig bacon samtidigt som timjan och bladpersilja tillför friskhet och grönska. På toppen stoltserar valnötter och smältande parmesan.

Taggar:Under 30 minuter
Allergener:sulfitermjölkglutensellerinötter
Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

200 g

Skogschampinjoner

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

¼ påse

Timjan

70 g

Bacon

(Innehållersulfiter)

250 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

250 g

Spaghetti

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ l

Vatten

20 g

Valnötter

(Innehållernötter)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3795 kJ
Energi (kcal)907 kcal
Fett40 g
varav mättat18 g
Kolhydrater102 g
varav socker12 g
Kostfiber7 g
Protein33 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Finhacka lök och vitlök. Skiva champinjoner.

Plocka timjanblad från 2-3 stjälkar (kasta stjälkarna).

Skär bacon [1/2 paket, 2 pers] i 2 cm breda skivor.

TIPS: Vi rekommenderar att krydda med timjan efter smak, då kryddan kan vara ganska dominant.

Stek bacon
Stek bacon
2

Hetta upp en skvätt olja i en stor kastrull på hög värme och stek lök, vitlök, svamp och bacon i 2-3 min tills baconet har fått färg. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Tillsätt pasta
Tillsätt pasta
3

Tillsätt timjan, matlagningsgrädde, vatten* (se mängd i ingredienslistan), grönsaksbuljong, balsamvinäger och spaghetti i kastrullen. Rör om ordentligt.

Se till att pastan är täckt med vätska, koka upp, och sänk sedan värmen till medelvärme.

Låt sjuda i 10-12 min tills pastan är klar. Rör om emellanåt.

Riv parmesan
Riv parmesan
4

Finriv parmesan.

Grovhacka persiljebladen (kasta stjälkarna). Grovhacka valnötter.

Rosta valnötter
Rosta valnötter
5

Hetta upp en torr stekpanna på hög värme och rosta valnötterna tills de får färg, 2-3 min.

Servera
Servera
6

När spaghettin är klar, fördela den och såsen mellan era tallrikar. Strö över parmesan och rostade valnötter. Garnera till sist med persilja.

Smaklig måltid!