Krämig vegetarisk pasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig vegetarisk pasta

Krämig vegetarisk pasta

med stekta grönsaker och finriven ost

Vi hoppas att ni är hungriga, för om under en halvtimme kan ni njuta av en stor skål fylld med en massa gott. Vi lagar en underbar sås med mornaysås, basilika, spenat, körsbärstomater, paprika och massor av härliga kryddor. För att göra det enkelt blandar vi rigatoni i den ljuvliga såsen i stekpannan, och så toppar vi med rucola, hyvlad ost och pumpakärnor.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

1 portionspåse

Basilika

40 g

Rucola

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

125 g

Körsbärstomater

200 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

8 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2641 kJ
Energi (kcal)631 kcal
Fett23.8 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater80.2 g
varav socker11.2 g
Protein23.8 g
Salt6.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 11-12 min, eller tills 'al dente'. 

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skölj rucola och spenat. 

Tärna paprika i 2 cm stora bitar. 

Grovhacka basilika. 

Finhacka eller pressa vitlök. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika och körsbärstomater i 3-4 min, tills mjuka.

Tillsätt vitlök, Mamas Favorit och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och stek i 1-2 min, tills väldoftande.

Laga sås
4

Sänk till medelvärme och rör i mornaysås, basilika, spenat, pastavatten [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Koka i 1-2 min, tills spenat har mjuknat.

Tillsätt pasta
5

Rör i pastan i såsen precis innan servering. 

TIPS: Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar. 

Garnera med rucola, riven ost och pumpakärnor.