
Kvällens middag blir en vackert färgglad och härligt matig sallad med medelhavssmaker. Vi ugnsrostar potatis och paprika och vänder dem tillsammans med färsk spenat och körsbärstomater i en balsamicodressing. Sedan toppar vi med skivad avokado, smulad grekisk salladsost, pumpakärnor och en egengjord basilikapesto. Dags att sätta sig till bords!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Paprika
1 st
Avokado
125 g
Körsbärstomater
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 portionspåse
Basilika
½ st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 4)
3 msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Medelhavets Pärla, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.
Halvera körsbärstomater.
Skölj spenat.
Finhacka basilika.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Tillsätt paprika på plåten när det återstår 10–12 min av potatisens tillagningstid.
Vänd runt och rosta i resterande 10 min.

Blanda balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.
Blanda basilika, vitlök, finriven ost, olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Ta ut färdiga grönsaker från ugnen och låt svalna i 2–3 min.
Vänd ner rostade grönsaker, körsbärstomater och spenat i skålen med balsamvinägerdressing.

Lägg upp sallad i skålar och smula över salladsost [1/2 paket, 2P].
Toppa med pumpakärnor, avokado och basilikapesto.

