HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomatgryta
topBanner
Tomatgryta

Tomatgryta

med kikärtor, persilje- och vitlöksbröd

Idag lagar vi en supergod tomatgryta med kikärtor och massor av läckra egyptiska kryddor. Spröda persilje- och vitlöksbröd är perfekta att doppa i grytan.

Taggar:VegetariskStarkUnder 650 kcal
Allergener:sellerisenapsesamglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Gul paprika

1 paket

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

4 g

Röd paprika

15 g

Kikärtor

1 paket

Saha-Ras

½ g

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

1.33 msk

Krossade tomater

Chili flakes

Bladpersilja

Vitlöksklyfta

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1255.6316 kJ
Energi (kcal)300.1031 kcal
Fett14.0308 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater25.75 g
varav socker9.2 g
Protein10.877 g
Salt3.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär paprikor i 2 cm stora bitar. Skölj kikärtor. Sätt fram smör* så det blir rumstempererat.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek paprika, Saha-Ras, och Dukkah-njuta i 3-4 min under omrörning. Tips: Tillsätt endast hälften av dukkahn om du inte vill ha allt för stark smak.

3

Sänk till medelvärme, tillsätt kikärtor, krossade tomater, grönsaksbuljong och en nypa chili flakes. Sjud i 10-15 min. Smaksätt med salt* och peppar. Tillsätt försiktigt mer chili efter smak.

4

Finhacka persilja. Pressa vitlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda hälften av persiljan, vitlök, smör*, salt* och peppar* i en skål. Tillsätt återstående persilja till grytan (spara lite till garnering).

5

Placera bakplåtspapper på en plåt. Skär baguette [1/2 st, 2 pers] på längden, bre på vitlökssmör* och baka bröd i 6-7 min i ugnen.

6

Lägg upp tomatgryta i djupa skålar. Servera med vitlöksbröd och garnera med resterande persilja.