topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatgryta

Tomatgryta

med kikärtor, persilje- och vitlöksbröd

Idag lagar vi en supergod tomatgryta med kikärtor och massor av läckra egyptiska kryddor. Spröda persilje- och vitlöksbröd är perfekta att doppa i grytan.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Sesam
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Paprika

4

Grönsaksbuljong

1

Röd paprika

1

Kikärtor

4

Saha-Ras

15

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

1

Krossade tomater

½

Chiliflakes

1

Bladpersilja

½

Vitlöksklyfta

½

Baguette

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)300 kcal
Energi (kJ)1256 kJ
Fett14 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater25.8 g
varav socker9.2 g
Protein10.9 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär paprikor i 2 cm stora bitar. Skölj kikärtor. Sätt fram smör* så det blir rumstempererat.

Stek paprika
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek paprika, Saha-Ras, och Dukkah-njuta i 3-4 min under omrörning. Tips: Tillsätt endast hälften av dukkahn om du inte vill ha allt för stark smak.

Sjud tomatgryta
3

Sänk till medelvärme, tillsätt kikärtor, krossade tomater, grönsaksbuljong och en nypa chili flakes. Sjud i 10-15 min. Smaksätt med salt* och peppar. Tillsätt försiktigt mer chili efter smak.

Blanda vitlökssmör
4

Finhacka persilja. Pressa vitlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda hälften av persiljan, vitlök, smör*, salt* och peppar* i en skål. Tillsätt återstående persilja till grytan (spara lite till garnering).

Värm bröd
5

Placera bakplåtspapper på en plåt. Skär baguette [1/2 st, 2 pers] på längden, bre på vitlökssmör* och baka bröd i 6-7 min i ugnen.

Servera
6

Lägg upp tomatgryta i djupa skålar. Servera med vitlöksbröd och garnera med resterande persilja.