topBanner
Tomatgryta

Tomatgryta

med kikärtor, persilje- och vitlöksbröd

Idag lagar vi en supergod tomatgryta med kikärtor och massor av läckra egyptiska kryddor. Spröda persilje- och vitlöksbröd är perfekta att doppa i grytan.

Taggar:VegetariskUnder 600 kcalStark
Allergener:senapsesamsellerimjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Röd paprika

1 st

Gul paprika

1 paket

Kikärtor

4 g

Saha-Ras

15 g

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

1 paket

Krossade tomater

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Chili flakes

20 g

Bladpersilja

½ st

Vitlöksklyfta

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

Ingår inte i din leverans

½ st

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2169 kJ
Energi (kcal)519 kcal
Fett16 g
varav mättat7 g
Kolhydrater67 g
varav socker19 g
Protein18 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär paprikor i 2 cm stora bitar. Skölj kikärtor. Sätt fram smör* så det blir rumstempererat.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek paprika, Saha-Ras, och Dukkah-njuta i 3-4 min under omrörning.

Tips: Tillsätt endast hälften av dukkahn om du inte vill ha allt för stark smak.

3

Sänk till medelvärme, tillsätt kikärtor, krossade tomater, grönsaksbuljong och en nypa chili flakes. Sjud i 10-15 min. Smaksätt med salt* och peppar. Tillsätt försiktigt mer chili efter smak.

4

Finhacka persilja. Pressa vitlök [1/2 st, 2 pers].

Blanda hälften av persiljan, vitlök, smör*, salt* och peppar* i en skål.

Tillsätt återstående persilja till grytan (spara lite till garnering).

5

Placera bakplåtspapper på en plåt. Skär baguette [1/2 st, 2 pers] på längden, bre på vitlökssmör* och baka bröd i 6-7 min i ugnen.

6

Lägg upp tomatgryta i djupa skålar. Servera med vitlöksbröd och garnera med resterande persilja.