HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingsaltimbocca I Vitlökssås
topBanner
Kycklingsaltimbocca i vitlökssås

Kycklingsaltimbocca i vitlökssås

med potatisstomp och ugnsbakade grönsaker

Kyckling och potatis kan tillagas på många sätt. Prova detta spännande recept med många olika smaker. Vi rostar kyckling saltimbocca-style med salviablad och prosciutto. Potatis serverar vi i form av potatisstomp - härligt grovt potatismos. Underbara tillbehör är en ljuvlig vitlökssås, spenat och rostade morötter och lök.

Taggar:Under 650 kcalBarnvänligKlimatsmart
Allergener:

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Morot

1 portionspåse

Salvia

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

300 g

Kycklingbröstfilé

25 g

Prosciutto

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

½ msk

Vetemjöl (steg 5)

1 dl

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2525 kJ
Energi (kcal)604 kcal
Fett22.57 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater55.68 g
varav socker10.6 g
Protein46.11 g
Salt2.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa grovt tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en klick smör, och sätt åt sidan under lock.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Skär lök i 1 cm breda klyftor. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar. Finhacka hälften av salvia (spara resterande blad hela). Skölj spenat.

 

3

Krydda kyckling med en nypa salt. Placera hela salviablad ovanpå kycklingen och linda sedan prosciuttoskivor [1/2 paket, 2P] över. Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min per sida, börja med prosciuttosidan ner. VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

4

Lägg över kyckling till ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Placera morot och lök på andra sidan. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt. Ta ut plåten från ugnen. Blanda grönsakerna med spenat, tills spenaten har mjuknat. Smaka av med salt och peppar. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

 

5

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelvärme. Stek vitlök och hackad salvia i 30 sek. Rör i vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och sjud under omrörning tills det bubblar, 30 sek. Rör i vatten [1 dl | 2 dl] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] lite i taget. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar. Sjud tills såsen har tjocknat något, 1-2 min.

 

6

Lägg upp potatisstomp på tallrikar. Skeda en del av såsen över potatisen, och resten direkt på tallriken. Placera saltimboccakyckling på såsen och servera med grönsaker.