HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatiska Salladstacos
topBanner
Asiatiska salladstacos

Asiatiska salladstacos

med marinerad kidneybönsmash, mangosallad och ris

Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Asien, och lagar salladstacos, med kidneybönsmash med ingefära, vitlök, chili och sojasås, mangosallad med chili och sesamfrön, och mynta och koriander. Underbart tillbehör är en krispig rissallad, med salladslök och morot.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sesamglutensojaäggsenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Morot

1 st

Ingefära

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

½ st

Mango

1 st

Gemsallad

½ st

Chili

2 st

Salladslök

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Ekologisk lime

1 paket

Kidneybönor

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållersesam, gluten, soja)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 5)

2 tsk

Socker* (steg 5)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

efter behov

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

3 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3315.4434 kJ
Energi (kcal)792.41 kcal
Fett31.2499 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater102.6667 g
varav socker28.1 g
Protein17.7345 g
Salt5.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka ingefära. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken och hälften av ingefäran i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Plocka försiktigt av salladsblad - 5 blad per person. Tvätta dem, torka dem med hushållspapper, och låt dem sedan lufttorka. Hacka mynta och koriander. Häll av och skölj kidneybönor.

3

Skala och skär mango på längden en bit från mitten så undgår du kärnan. Tärna sen mango i 1 cm stora bitar. Skär lime i klyftor. Riv morot (oskalad). Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Blanda mango, hälften av moroten, hälften av chili och hälften av sesamfröna i en liten skål. Krydda med en generös skvätt limejuice och en nypa salt*.

4

Finhacka salladslök. Blanda färdigkokt ris med salladslök, resterande morot och hälften av sojasås. Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en liten skål.

5

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Stek kidneybönor, limejuice [1 msk | 2 msk], socker* [2 tsk | 3 tsk], olivolja* [1 msk | 2 msk], resterande ingefära, vitlök, chili och sojasås i 1-2 min, tills socker* är upplöst. Mosa kidneybönor grovt med en gaffel.

6

Lägg upp rissallad i skålar och garnera med sesamfrön. Fyll salladsblad med kidneybönsmash och mangosallad, och ringla över asiatisk majo. Garnera med mynta och koriander och pressa över lite limejuice.