
Pasta primavera är en underbar rätt med vackra gröna färger som består av spaghetti i en len gräddsås med färska grönsaker. Vi lagar vår enkla version med purjolök, vitlök, spenat och sockerärtor och tillsätter crème fraiche och riven ost i såsen för extra krämighet. En näve hackad gräslök på toppen, och så är kvällens snabba middag redo att avnjutas!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ portionspåse
Sockerärtor
2 st
Vitlöksklyfta
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 paket
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 portionspåse
Gräslök
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
60 g
Spenat
1 st
Purjolök
1 msk
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till pasta

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj spenat.
Halvera sockerärtor på längden.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek purjolök med salt i 3–4 min, eller tills mjuk.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör ner matlagningsgrädde, crème fraiche, hälften av riven ost, sparat pastavatten, grönsaksbuljong och sockerärtor med purjolöken. Sjud i 3–4 min, eller tills såsen har tjocknat något.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Under tiden, hacka gräslök i 2 cm långa bitar.
Vänd ner färdigkokt pasta och spenat i såsen.
Krydda med salt.

Lägg upp pasta i djupa tallrikar.
Toppa med gräslök och resterande riven ost.