HelloFresh
Recept
Enkla Recept

Utforska världens kök

Prova enkla recept från HelloFresh

Vårt stora urval av enkla recept är perfekta för hektiska vardagar där du inte vill kompromissa med smaken. Hitta alla våra recept från många olika världskök och upptäck hur enkelt det kan vara att laga god mat hemma.

Vill du göra matlagningen lite enklare så har du kommit rätt

Här hittar du våra enkla recept

Att komma på enkla middagsrecept till hela familjen verkar alltid som en lätt uppgift fram tills att klockan slår 17.00 och du fortfarande inte har bestämt dig - eller handlat, förberett eller lagat maten! Ibland behöver du bara ett enkelt middagsrecept som är perfekt för lite hektiska kvällar när man inte vill tillbringa timmar i köket, men ändå vill ha något mer substantiellt än bara några brödskivor.

För även om vi alla är för att göra allt för att laga en imponerande middag då och då, letar vi vanligtvis efter något som är lätt att göra, speciellt till vardagen. Med ett hektiskt schema med både hämtning och lämning, läxor och fritidsaktiviteter kan det vara svårt att få middagen på bordet snabbt. Men med HelloFresh blir middagen enklare! Vi erbjuder ett brett utbud av enkla recept som alla är lätta att följa, och du behöver inte vara någon expert för att trolla fram ett utsökt måltid.

Vårt uppdrag är att göra matlagning enklare i ett hektiskt liv. Särskilt eftersom det inte behöver vara svårt att laga god mat. Det är därför du hittar många enkla recept på den här sidan som alla är lätta att följa. När du väljer ett eller flera av våra enkla recept ser vi till att du får all nödvändig information du behöver. Det kan inte bli enklare.

I vårt utbud hittar du enkla recept oavsett om du älskar att laga mat eller inte

Upptäck våra enkla middagrecept för nybörjare

Vi vet att det ibland kan vara lite svårt att laga mat. Kanske är tid en bristvara eller så är det motivationen som inte helt är på topp. Det är okej. Det drabbar alla någon gång. Vi har därför skapat en rad enkla måltider som du kan laga. Oavsett vem du är finns det gott om enkla och läckra måltider som du kan ta till när du känner för det. Med ett brett utbud av middagsrätter som passar vad du än är på humör för, kommer våra enkla recept inte att begränsa dina val. De ska göra det enkelt för dig att komma igång och snabbt ha en god middag på tallriken.

Alla våra snabba och enkla måltidsidéer är den perfekta starten också för alla som vill börja laga mat men är lite osäkra på hur man kommer igång. Förutom enkla instruktioner innehåller våra enkla recept inga komplicerade steg eller kräver specialiserade matlagningstekniker. Och det bästa av allt? Dessa recept gör det så enkelt att göra middagsgästerna glada att du kan kasta all din matlagningstress ut genom fönstret.

Så lyckas du i köket - varje gång!

Tips för att göra matlagningen lite enklare

Att laga mat i en hektisk vardag kan kännas som en oöverkomlig uppgift. Men med några enkla tips kan du göra processen snabb, enkel och rolig! Här är 6 tips som hjälper dig att laga utsökta måltider utan att tillbringa halva dagen i köket:

1. Dela upp maten i mindre bitar!
Dela till exempel upp kyckling eller kycklingfilén på längden, eller i mindre bitar, så går det mycket snabbare att få den genomstekt. Du kan göra samma sak med grönsaker som ska bakas eller potatis som ska kokas. Så kan du spara mycket tid vid tillagning.

2. Håll köket rent!
Rensa undan knivar, skal och annan utrustning under tiden. Medan du väntar på att vattnet ska koka upp kan du snabbt torka av eller stoppa in i diskmaskinen. Ju mindre disk som finns kvar i slutet, desto bättre.

3. Läs receptet noggrant.
Läs hela receptet innan du börjar och följ stegen. På så sätt blir du inte överraskad av något moment i matlagningen och om du till exempel glömmer att sätta på riset eller pasta i korrekt tid så kommer middagen plötsligt att ta längre tid.

4. Förbered så mycket det går.
Det betyder dock inte att du inte kan förbereda vissa saker. Gör allt förarbete i början istället för under tiden och portionera ut ingredienserna så att matlagningen går som en dans.

5. Involvera barnen.
Otåliga och hungriga barn? Låt dem vara en del av matlagningen. De kan till exempel hjälpa till att duka bordet, tvätta grönsakerna eller röra om i grytan.

6. Veckoplanera!
Gör en och handla i förväg. Om du är bra på att planera veckans middagar i förväg sparar du förmodligen tid och pengar, och det blir dessutom lättare att äta varierad kost.

Vanliga frågor och svar om våra enkla recept

Hur lång tid tar det att förbereda ett enkelt recept?

Ett enkelt recept tar vanligtvis mellan 25 och 35 minuter att tillaga. Detta beror särskilt på att våra enkla recept utvecklas med fokus på att minimera tillagningstiden. Därför kräver de ofta färre steg och färre ingredienser. Detta gör enkla recept idealiska för lite mer hektiska vardagar.

Vad kännetecknar ett enkelt recept?

Ett enkelt recept är ett recept som är enkelt både när det gäller antalet ingredienser och den faktiska tillagningsprocessen. Recepten kräver inte många ingredienser, lång tillagningstid eller tekniska färdigheter. Detta gör recepten idealiska för foodies på alla nivåer. Med våra recept och steg-för-steg metod blir det svårt att misslyckas.

Finns det något djup eller smak i de enkla rätterna?

Enkla rätter kan vara lika smakrika som de mer tidskrävande och komplicerade. Nyckeln ligger inte i svårighetsgraden, utan i kombinationen av smaker, ingredienser och kryddor. Till exempel så smaker vissa grönsaker extremt gott under sommaren och det behövs inte särskilt mycket teknik för att sätta ihop en god sallad när de olika ingredienserna kan bära upp rätten. Det gäller bara att känna till vilka kombinationer som passar särskilt gott med varandra.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Spara upp till 1449 kr