Gulasch! Vattnas det inte i munnen bara du hör ordet? Kombinationen av kött, lök, morot, tomat och paprika som kokas ihop till en underbar soppa eller gryta är oslagbar! Medan vår fantastiska Gulasch-style gryta står och puttrar, gör vi ljuvliga vitlöksbröd med persilja. Vi serverar härligheterna med svalkande yoghurt och pyntar med färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Paprika
1 st
Morot
1 st
Lök
250 g
Nötfärs
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Baguette
(InnehållerGlutenKan innehållaSesam)1 portionspåse
Bladpersilja
4 g
Ay Cajun-ba
(InnehållerSulfiter)4 g
Köttbuljong
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
75 g
Yoghurt
(InnehållerMjölk)2 msk
Olivolja (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Grovhacka lök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek lök, morot, paprika och nötfärs under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Dela bröd på längden. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda persilja (spara lite till garnering), vitlök, olivolja* [2 msk | 4 msk], och en nypa salt* i en liten skål.
Placera bröd på en plåt med bakplåtspapper och ringla över vitlöksolja. Baka i 6-8 min eller tills gyllene och krispigt.
Sänk till medelvärme. Tillsätt krossade tomater, vatten* [1/2 dl | 1 dl], köttbuljong, Ay Cajun-ba, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar* i stekpannan, och sjud i 4-5 min.
Lägg upp gulasch i skålar. Toppa med en klick yoghurt och resterande persilja. Servera grytan med vitlöksbröd.