topBanner
Goulash-style nötfärs

Goulash-style nötfärs

med vitlöksbröd och yoghurt

Gulasch! Vattnas det inte i munnen bara du hör ordet? Kombinationen av kött, lök, morot, tomat och paprika som kokas ihop till en underbar soppa eller gryta är oslagbar! Medan vår fantastiska Gulasch-style gryta står och puttrar, gör vi ljuvliga vitlöksbröd med persilja. Vi serverar härligheterna med svalkande yoghurt och pyntar med färsk persilja.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Röd paprika

1 st

Morot

1 st

Lök

250 g

Nötfärs

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

1 påse

Bladpersilja

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

4 g

Köttbuljong

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja* (steg 3)

½ dl

Vatten* (steg 5)

¼ tsk

Salt* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2973 kJ
Energi (kcal)710 kcal
Fett35 g
varav mättat11 g
Kolhydrater58 g
varav socker37 g
Protein38 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Grovhacka lök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Riv morot (oskalad) grovt.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek lök, morot, paprika och nötfärs under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Dela bröd på längden. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda persilja (spara lite till garnering), vitlök, olivolja* [2 msk | 4 msk], och en nypa salt* i en liten skål.

4

Placera bröd på en plåt med bakplåtspapper och ringla över vitlöksolja. Baka i 6-8 min eller tills gyllene och krispigt.

5

Sänk till medelvärme. Tillsätt krossade tomater, vatten* [1/2 dl | 1 dl], köttbuljong, Ay Cajun-ba, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar* i stekpannan, och sjud i 4-5 min.

6

Lägg upp gulasch i skålar. Toppa med en klick yoghurt och resterande persilja. Servera grytan med vitlöksbröd.