Goulash-style nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Goulash-style nötfärs

Goulash-style nötfärs

med vitlöksbröd och yoghurt

Gulasch! Vattnas det inte i munnen bara du hör ordet? Kombinationen av kött, lök, morot, tomat och paprika som kokas ihop till en underbar soppa eller gryta är oslagbar! Medan vår fantastiska Gulasch-style gryta står och puttrar, gör vi ljuvliga vitlöksbröd med persilja. Vi serverar härligheterna med svalkande yoghurt och pyntar med färsk persilja.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Paprika

1

Morot

1

Lök

250

Nötfärs

1

Vitlöksklyfta

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1

Bladpersilja

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4

Köttbuljong

1

Krossade tomater, vitlök & lök

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 3)

½

Vatten (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)647 kcal
Energi (kJ)2706 kJ
Fett35.16 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater46.87 g
varav socker26.3 g
Protein34.07 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Grovhacka lök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Riv morot (oskalad) grovt.

Stek kött & grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek lök, morot, paprika och nötfärs under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered vitlöksbröd
3

Dela bröd på längden. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda persilja (spara lite till garnering), vitlök, olivolja* [2 msk | 4 msk], och en nypa salt* i en liten skål.

Baka vitlöksbröd
4

Placera bröd på en plåt med bakplåtspapper och ringla över vitlöksolja. Baka i 6-8 min eller tills gyllene och krispigt.

Koka sås
5

Sänk till medelvärme. Tillsätt krossade tomater, vatten* [1/2 dl | 1 dl], köttbuljong, Ay Cajun-ba, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar* i stekpannan, och sjud i 4-5 min.

Servera
6

Lägg upp gulasch i skålar. Toppa med en klick yoghurt och resterande persilja. Servera grytan med vitlöksbröd.