topBanner
Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

med rädissallad och ricotta

Pasta alla Norma är en klassisk italiensk pastarätt som ursprungligen skapades i Catania som ligger i Sicilien. Här bjuder vi på en ljuvlig rätt med pastan Casarecce, som är en riktig såstjuv! Den underbara såsen har aubergine och tomater som huvudingredienser, och får extra god smak av vitlök och basilika. Härliga tillbehör är en krispig rädissallad och krämig ricottaost.

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:sulfiteräggglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

7.5 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

250 g

Casarecce

(Innehållerägg, gluten)

1 st

Aubergine

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Basilika

60 g

Salladsmix

75 g

Rädisor

1 paket

Krossade tomater

1 g

Chili flakes

100 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2169 kJ
Energi (kcal)518 kcal
Fett10 g
varav mättat1 g
Kolhydrater80 g
varav socker15 g
Kostfiber10 g
Protein23 g
Kolesterol0 mg
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna aubergine i 2 cm stora bitar. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva basilikablad tunt.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt aubergine och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 6-8 min eller tills den börjar mjukna.

3

Skölj salladsmix. Skär rädisa [1/2 påse, 2P] i tunna skivor. Blanda salladsmix, rädisa, balsamvinäger [1/2 påse, 2P] och en skvätt olivolja* i en stor skål. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.

4

När auberginen är mjuk, tillsätt lök och vitlök och stek i 2-3 min. Tillsätt krossade tomater, basilika (spara lite till garnering!) och en nypa chili flakes. Stek i 4-5 min eller tills såsen börjar att reduceras.

TIPS: Om du inte tycker om stark mat kan du skippa chili.

5

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 10 min eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [2 msk | 4 msk], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen med en skvätt olivolja*. Tillsätt pasta och pastavatten till den färdiga såsen och blanda väl. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp Pasta Alla Norma i skålar och toppa med ricotta. Garnera med resterande basilika och servera med rädissallad.