HelloFresh
Ugnsbakad pasta bolognese

Ugnsbakad pasta bolognese

med nötfärs, mozzarella och gemsallad

Barnvänlig

Dra fram barnstolarna en meter framför ugnsluckan och låt de minsta i familjen studera hur mozzarellan sprider ut sig som Barbastark när han stretchar efter kvällsträningen. När den ugnsbakade pasta bolognesen är färdig kommer de aldrig vilja gå tillbaka till bolibompa igen.

Allergener:glutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Penne

(Innehållergluten, soja)

½ st

Zucchini

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

250 g

Nötfärs

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 paket

Krossade tomater

½ påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

100 g

Gemsallad

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3523 kJ
Energi (kcal)842 kcal
Fett22 g
varav mättat10 g
Kolhydrater106 g
varav socker27 g
Kostfiber9 g
Protein51 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Häll i penne när det kokar. Koka i 11 min, eller tills ‘al dente’.

Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en liten skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

2

Riv morot och zucchini [1/2 st, 2 pers]. Finhacka vitlök och lök.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs lök, vitlök och Hello Mexico kryddmix i 1-2 min.

Tillsätt nötfärsen och stek i 2-3 min. Rör ner morötterna och zucchinin. Stek i ytterligare 5-6 min.

Häll i krossade tomaterna i kastrullen och låt koka i 2-3 min tills såsen är varm. Smaksätt med salt och peppar.

4

När pastan är klar, häll över den i köttfärssåsen och rör om ordentligt.

Ta fram en ugnsform och häll över pasta och kötfärssåsen. Strö över riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers].

Gratinera i ugnen tills osten har smält och är gyllenbrun, 8-10 min.

5

Under tiden, skiva gemsalladen tunt och lägg den i en skål. Smaksätt med en skvätt olivolja, salt och peppar*.

6

Servera den ugnsbakade pasta bolognesen med salladen vid sidan av.

Smaklig måltid!