HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Ugnsbakad pasta bolognese

Ugnsbakad pasta bolognese

med nötfärs, mozzarella och gemsallad

Barnvänlig

Dra fram barnstolarna en meter framför ugnsluckan och låt de minsta i familjen studera hur mozzarellan sprider ut sig som Barbastark när han stretchar efter kvällsträningen. När den ugnsbakade pasta bolognesen är färdig kommer de aldrig vilja gå tillbaka till bolibompa igen.

Allergener:glutenmjölk
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

250 g

Penne

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

½ st

Zucchini

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

250 g

Nötfärs

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 paket

Krossade tomater

½ påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

100 g

Gemsallad

Ingår inte i din leverans

Olivolja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3523 kJ
Energi (kcal)842 kcal
Fett22 g
varav mättat10 g
Kolhydrater106 g
varav socker27 g
Kostfiber9 g
Protein51 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koka pasta
Koka pasta
1

Sätt ugnen på 200°C.

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Häll i penne när det kokar. Koka i 11 min, eller tills ‘al dente’.

Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en liten skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
2

Riv morot och zucchini [1/2 st, 2 pers]. Finhacka vitlök och lök.

Stek köttfärs
Stek köttfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs lök, vitlök och Hello Mexico kryddmix i 1-2 min.

Tillsätt nötfärsen och stek i 2-3 min. Rör ner morötterna och zucchinin. Stek i ytterligare 5-6 min.

Häll i krossade tomaterna i kastrullen och låt koka i 2-3 min tills såsen är varm. Smaksätt med salt och peppar.

Gratinera bolognesen
Gratinera bolognesen
4

När pastan är klar, häll över den i köttfärssåsen och rör om ordentligt.

Ta fram en ugnsform och häll över pasta och kötfärssåsen. Strö över riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers].

Gratinera i ugnen tills osten har smält och är gyllenbrun, 8-10 min.

Skiva sallad
Skiva sallad
5

Under tiden, skiva gemsalladen tunt och lägg den i en skål. Smaksätt med en skvätt olivolja, salt och peppar*.

Servera
Servera
6

Servera den ugnsbakade pasta bolognesen med salladen vid sidan av.

Smaklig måltid!