topBanner
Gratinerad spetskål

Gratinerad spetskål

med kryddig linsröra och vitlöksbröd

Ta 30 minuter av din tid och laga denna fantastiska linsgryta fullpackad med smak. Koka upp linser tillsammans med smaksättare som tomat, chili och vitlöks- och örtkryddmix, och servera med gratinerad spetskål toppad med rostade hasselnötter. Hugg in med skeden i en ena handen och en rostad macka bredd med vitlöks- och gräslökssmör i den andra. Precis den typ av lättlagade och värmande måltid du behöver denna vecka, inte sant?

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:nöttermjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

1 st

Spetskål

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

½ st

Rödlök

1 st

Tomat

½ st

Chili

1 påse

Gräslök

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

1 paket

Linser

½ burk

Tomatpuré

1 påse

Spenat

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

50 g

Smör*

(Innehållermjölk)

dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2519 kJ
Energi (kcal)602 kcal
Fett32 g
varav mättat16 g
Kolhydrater54 g
varav socker11 g
Protein19 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Smält smöret* [20 g, 2 pers | 40 g, 4 pers] till spetskålen i en kastrull och ställ åt sidan.

Sätt fram smöret [30 g, 2 pers | 60 g, 4 pers] till vitlöksbrödet framme så det får rumstemperatur.

2

Grovhacka hasselnötter.

Dela spetskål på längden i fyra bitar och lägg i en ugnsform. Ringla över det smälta smöret, strö över riven hårdost och hasselnötter.

Rosta i ugnen i 15-20 min.

3

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers].

Grovhacka tomat.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers].

Finhacka gräslök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Häll av och skölj linserna under kallt vatten.

4

Blanda hälften av gräslöken, det rumstempererade smöret* och vitlök med en gaffel i en bunke.

Dela baguette [1/2 st, 2 pers] på längden och bre halvorna med vitlökssmör. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 7-8 min.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs linser och rödlök i 3-4 min.

Tillsätt Vitlöksflörter, tomat, spenat, chili, tomatpuré [1/2 burk, 2 pers] och vatten* (se ingredienslistan).

Koka i 5 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela kryddig linsröra i djupa tallrikar med spetskål, hasselnötter och kvarvarande smör från ugnsformen ovanpå.

Strö över resterande gräslök och servera med vitlöksbröd vid sidan av.