topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerad spetskål

Gratinerad spetskål

med kryddig linsröra och vitlöksbröd

Ta 30 minuter av din tid och laga denna fantastiska linsgryta fullpackad med smak. Koka upp linser tillsammans med smaksättare som tomat, chili och vitlöks- och örtkryddmix, och servera med gratinerad spetskål toppad med rostade hasselnötter. Hugg in med skeden i en ena handen och en rostad macka bredd med vitlöks- och gräslökssmör i den andra. Precis den typ av lättlagade och värmande måltid du behöver denna vecka, inte sant?

Allergener:
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

200

Spetskål

20

Finriven ost

½

Rödlök

1

Tomat

1

Röd chili

1

Gräslök

1

Vitlöksklyfta

½

Baguette

1

Gröna linser

½

Tomatpuré

60

Spenat

4

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

3.33

Smör

1.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)446 kcal
Energi (kJ)1866 kJ
Fett28.61 g
varav mättat14.1 g
Kolhydrater24.81 g
varav socker4.5 g
Protein18.05 g
Salt1.2 g

Instruktioner

Smält smör
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Smält smöret* [20 g, 2 pers | 40 g, 4 pers] till spetskålen i en kastrull och ställ åt sidan. Sätt fram smöret [30 g, 2 pers | 60 g, 4 pers] till vitlöksbrödet framme så det får rumstemperatur.

Gratinera spetskål
2

Grovhacka hasselnötter. Dela spetskål på längden i fyra bitar och lägg i en ugnsform. Ringla över det smälta smöret, strö över riven hårdost och hasselnötter. Rosta i ugnen i 15-20 min.

Förbered grönsaker
3

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka tomat. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Finhacka gräslök. Finhacka eller pressa vitlök. Häll av och skölj linserna under kallt vatten.

Rosta vitlöksbröd
4

Blanda hälften av gräslöken, det rumstempererade smöret* och vitlök med en gaffel i en bunke. Dela baguette [1/2 st, 2 pers] på längden och bre halvorna med vitlökssmör. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 7-8 min.

Koka linsröra
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs linser och rödlök i 3-4 min. Tillsätt Vitlöksflörter, tomat, spenat, chili, tomatpuré [1/2 burk, 2 pers] och vatten* (se ingredienslistan). Koka i 5 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela kryddig linsröra i djupa tallrikar med spetskål, hasselnötter och kvarvarande smör från ugnsformen ovanpå. Strö över resterande gräslök och servera med vitlöksbröd vid sidan av.