Honungsglaserad halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungsglaserad halloumi

Honungsglaserad halloumi

med frisk spetskål och koriander

Skruva upp volymen på din favoritmusik, ta en svängom fram till spisen och laga denna spännande och fräscha vegemåltid med asiatisk touch. Låt halloumi glaseras i en härlig honungsmarinad med smak av både sötma, sälta och syra och ett trevligt sting från ingefära. Servera med frisk sallad gjord på spetskål, salladslök och chili, och som fått extra uppmärksamhet genom en skvätt lime och finhackad koriander for en autentisk asiatisk smakbild. Toppa med knapriga cashewnötter och du har en underbar festmåltid att hugga in på!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Honung

25

Ketchup

1

Koriander

1

Röd chili

1

Morot

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

200

Spetskål

½

Ingefära

1

Salladslök

20

Jordnötter

10

Sesamfrön

200

Halloumi

1

Vitlöksklyfta

1

Röd paprika

1

Lime

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)441 kcal
Energi (kJ)1845 kJ
Fett26.7 g
varav mättat16 g
Kolhydrater20.56 g
varav socker15.6 g
Protein25.6 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Förbered spetskål
1

Finstrimla spetskål och lägg i en bunke. Krydda med en nypa salt* och massera kålen med händerna tills den har blivit mjuk.

Blanda kålsallad
2

Skala och skär (eller riv) morot i tändstickstunna stavar. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Grovhacka salladslök. Finhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili. Dela lime i klyftor. Lägg alla grönsaker och chilin i samma bunke som kålen, pressa över en skvätt limejuice och blanda runt.

Hacka cashewnötter
3

Grovhacka cashewnötter.

Blanda glaze
4

Skala och finriv ingefära [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, soja, honung, ketchup och juice från den återstående limen i en skål. Tillsätt sesamfrön till glazen och rör om.

Glasera halloumi
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Skär halloumi i 1 cm breda stavar och stek dem i 2-3 min. Tillsätt glazen och stek i ytterligare 1-2 min tills den tjocknat.

Servera
6

Fördela salladenfrisk spetskål och den honungsglaserade halloumin mellan era tallrikar. Strö över hackade cashewnötter, och hugg in.