
Dagens välsmakande fiskrätt är superenkel att svänga ihop eftersom de flesta ingredienserna sköter sig själva i ugnen. Vi rostar potatis, morot, paprika, lök och rädisor med rökt paprikapulver och ugnsbakar samtidigt harissakryddad kolja. Vi svänger också ihop en smakrik gremolata – en klassisk kryddblandning med vitlök, citron och färsk persilja – och serverar middagen med en klick svalkande gräddfil.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
1 st
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
75 g
Rädisor
4 g
Rökt paprikapulver
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
4 g
Harissakrydda
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Citron
1 st
Vitlöksklyfta
1 tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad), morot (oskalad) och paprika i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Halvera rädisor.

Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, rökt paprikapulver, salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda persilja, vitlök, citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Torka av fisk med hushållspapper.
Ringla över olivolja och krydda med harissa, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

När det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid, placera fisk på grönsakerna och ringla över olivolja.
Tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar och toppa med fisk och gremolata.
Servera med en klick gräddfil.