HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKöttbullar Med Dragon
topBanner
Köttbullar med dragon

Köttbullar med dragon

i tomatsås med pasta och parmesan

Allergener:glutenmjölkäggsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

2 msk

Vitlöksklyfta

10 dl

Dragon

Zucchini

Nötfärs

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Krossade tomater

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Rödbeta

Salladsmix

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Lök

Ingår inte i din leverans

Mjölk*

(Innehållermjölk)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)68.0945 kJ
Energi (kcal)16.275 kcal
Fett0.5355 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater1.83 g
varav socker0.7 g
Protein0.5445 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Finhacka dragon (spara några blad till servering).Finhacka vitlök. Riv zucchini. Finhacka lök och sätt åt sidan. VIKTIGT: Tänk på att två personer endast använder halva påsen med dragon!

2

Blanda nötfärs, dragon, vitlök, mjöl och mjölk* ordentligt i en bunke. Krydda med salt* och peppar*.Häll pennen i kastrullen och låt koka i 11 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

3

Ta en matsked av köttfärsen och rulla till en liten köttbulle. Lägg den åt sidan på en tallrik och fortsätt rulla resten av färsen. Köttfärsen räcker till ca 5 köttbullar per person. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttbullarna tills de har fått en jämn yta, 4-5 min. VIKTIGT: Köttbullarna ska inte genomstekas än.

4

Sänk stekpannan till medelvärme och fräs löken i 1 min tillsammans med köttbullarna. Lägg i zucchinin och fräs i ytterligare 2-3 min. Häll i krossade tomater och låt sjuda i 10 min, eller tills köttbullarna är färdiglagade. Krydda med salt* och peppar*VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är utan inslag av rosa.  TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

5

Skala och riv rödbeta. Blanda rödbeta, salladsmix och balsamvinäger i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Riv parmesan.

6

Lägg upp pastan på tallriken och toppa med tomatsåsen och köttbullarna. Strö parmesan över rätten och några dragonblad. Servera med rödbetssallad vid sidan av.