topBanner
Köttbullar med dragon

Köttbullar med dragon

i tomatsås med pasta och parmesan

Placera iPaden framför spisen, sätt igång Skype och låt dina vänner känna doften av våra eleganta och klangfulla köttbullar i tomatsås genom skärmen. Se hur ansiktena lyser gröna av avund när du vässar deras distanserade smaklökar med färsk dragon och distinkt vitlök. Och glöm inte att duka för fullt hus - oddsen är höga att dina kompisar kommer att knacka på din dörr innan du ens är klar med middagen.

Allergener:glutenmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

½ påse

Dragon

220 g

Zucchini

250 g

Nötfärs

250 g

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 burk

Krossade tomater

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 st

Rödbeta

50 g

Salladsmix

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

10 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

2 msk

Mjölk*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3473 kJ
Energi (kcal)830 kcal
Fett19 g
varav mättat8 g
Kolhydrater112 g
varav socker29 g
Kostfiber9 g
Protein49 g
Kolesterol0 mg
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*.

Finhacka dragon (spara några blad till servering).Finhacka vitlök. Riv zucchini.

Finhacka lök och sätt åt sidan.

2

Blanda nötfärs, dragon, vitlök, mjöl och mjölk ordentligt i en bunke. Krydda med salt och peppar*.

Häll pennen i kastrullen och låt koka i 11 min, eller tills ‘al dente’.

Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

3

Ta en matsked av köttfärsen och rulla till en liten köttbulle. Lägg den åt sidan på en tallrik och fortsätt rulla resten av färsen. Köttfärsen räcker till ca 5 köttbullar per person.

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttbullarna tills de har fått en jämn yta, 4-5 min.

VIKTIGT: Köttbullarna ska inte genomstekas än.

4

Sänk stekpannan till medelvärme och fräs löken i 1 min tillsammans med köttbullarna. Lägg i zucchinin och fräs i ytterligare 2-3 min.

Häll i krossade tomater och låt sjuda i 10 min, eller tills köttbullarna är färdiglagade. Krydda med salt och peppar.

VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är utan inslag av rosa. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

5

Skala och riv rödbeta.

Blanda rödbeta, salladsmix och balsamvinäger i en skål. Krydda med salt och peppar.

Riv parmesan.

6

Lägg upp pastan på tallriken och toppa med tomatsåsen och köttbullarna. Strö parmesan över rätten och några dragonblad. Servera med rödbetssallad vid sidan av.

Smaklig måltid!