HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTimjanstekt Lamm Och Myntadressing
topBanner
Timjanstekt lamm och myntadressing

Timjanstekt lamm och myntadressing

med varm rödbetssallad och sprött vitlöksbröd

Premium

Ikväll lagar vi perfekt festmat - underbar lamm som först steks, och sen rostas färdig i ugnen tillsammans med timjan och vitlök. Ett underbart tillbehör är en rotfruktssallad med rostade morötter och rödbeta, salladsmix och balsamvinäger. Vi serverar lamm och rotfruktsallad med vitlöksbröd, svalkande myntayoghurt, och hackade pistagenötter.

Allergener:nöttermjölkglutensulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Lammstek

2 st

Rödbeta

1 st

Morot

1 st

Morot, lila

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Timjan

15 g

Pistagenötter

(Innehållernötter)

1 portionspåse

Mynta

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållasesam)

60 g

Salladsmix

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 4)

efter behov

Smör (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)982 kcal
Energi (kJ)4108 kJ
Fett71.03 g
varav mättat27.9 g
Kolhydrater52.67 g
varav socker21.7 g
Protein33.19 g
Salt1.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta fram lamm så det blir rumstempererat och krydda det med en nypa salt*. Skär lamm lätt i ett 1 cm zickzackmönster. Placera köttet med fettsidan ner i en stekpanna. Stek oavbrutet på medelvärme tills gyllene, 8-9 min.

2

Skär rödbeta (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Skär morötter i 1 cm breda skivor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i toppen av ugnen i 20-25 min, eller tills mjuka.

3

inhacka eller pressa vitlök. Höj värmen i stekpannan till medelhög värme, tillsätt en klick smör*, timjankvistar [2 st | 4 st] och hälften av vitlöken. Bryn köttet på alla sidorna i 30 sek, och ös med vitlök och timjan. Lägg över köttet på en bakplåt med bakplåtspapper med fettsidan upp (se till att få med allt timjansmör). Rosta i ugnen i 15 min eller tills genomstekt. Lägg sedan över för att vila i ett foliepaket.

4

Grovhacka pistagenötter. Skölj salladsmix. Plocka och finhacka myntablad. Blanda yoghurt, mynta, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Blanda resterande vitlök, olivolja* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* i en ny liten skål.

5

Dela baguette på längden. Placera det bredvid köttet på plåten när det återstår 8 min av lammets tillagningstid. Ringla vitlöksoljabrödet, och rosta i 6-8 min, eller tills gyllene och spröda. Blanda salladsmix, rostade grönsaker, balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Skär lamm i skivor.

6

Lägg upp rödbetssallad på tallrikar och strö över pistagenötter. Servera lamm, vitlöksbröd och myntayoghurt vid sidan av.