topBanner
Rostade grönsaker

Rostade grönsaker

med grekisk salladsost och vitlöksbröd

Ett gyllene recept att ta till när det ska rungande fort att få mat i magen, och trots att det är enkla ingredienser kompromissar du inte en sekund med smakerna! Istället tar du fram det bästa hos både tomat, paprika och lök genom att koncentrera dess smaker i ugnen tillsammans med en härlig kryddblandning á la medelhavet. Dess smakintensitet kommer till sin rätta när du tillsätter dem till den smarriga tomatgrytan och toppar med grekisk salladsost. Servera med rostat basilika- och vitlöksbröd, och njut av varje tugga.

Taggar:VegetariskSnabbUnder 600 kcal
Allergener:glutenmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

125 g

Körsbärstomater

1 st

Gul paprika

1 st

Rödlök

4 g

Medelhavets Pärla

1 påse

Basilika

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

210 g

Krossade tomater

1 st

Spenat

½ st

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Ingår inte i din leverans

2.5 msk

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2125 kJ
Energi (kcal)508 kcal
Fett29 g
varav mättat9 g
Kolhydrater46 g
varav socker14 g
Protein16 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i klyftor.

2

Lägg tomat, paprika och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, strö över Medelhavets Pärla och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 15-20 min.

3

Under tiden, finhacka basilikabladen. Finhacka (eller pressa) vitlök. Blanda basilika, vitlök, olivolja* [2 1/2msk, 2 pers | 5 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål.

4

Skär baguette [1/2 st, 2 pers] på längden. Bre ut basilika- och vitlöksolja på varje halva. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 5-7 min tills gyllene.

5

När grönsakerna är klara, koka upp krossade tomater och grönsaksbuljongen i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt rostade grönsaker och låt grytan koka tills de är uppvärmda, ca 1 min. Rör ner spenat och en klick smör* och låt koka 1 min. Krydda med salt* och peppar*.

6

Fördela de rostade grönsakerna och tomatgrytan mellan era tallrikar. Toppa med grekisk salladsost [1/2 st, 2 pers] och servera med basilika- och vitlöksbröd vid sidan av.