HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Pasta Med Korv
topBanner
Krämig pasta med korv

Krämig pasta med korv

pecorino & basilika

Barnvänlig

Barnvänlig krämig pasta med korv är en klassiker, men för att göra det en aning roligare kommer här ett pimpat recept med smakintensiv tomatsås, färsk basilika och smältande pecorino för balanserad sälta. Rätten är oerhört lättlagad, och middagen står på bordet på bara 20!

Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 burk

Korv, gris/nötkött

4 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Tomatpuré

Italian Style kryddmix

Köttbuljong

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Morot

Röd paprika

Vitlöksklyfta

Basilika

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)139.3271 kJ
Energi (kcal)33.3 kcal
Fett0.226 g
varav mättat0 g
Kolhydrater6.08 g
varav socker5.5 g
Protein1.805 g
Salt0.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Tillsätt pennen och låt koka i ca 11 min, eller tills den är 'al dente'. Spara pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] i en kopp, häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

2

Riv morot. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika. Riv pecorino.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek korvarna i 3-4 min, eller tills de fått fin stekyta runt om. Ta av pannan från värmen, lägg korvarna på en skärbräda och dela i 2 cm breda bitar.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på hög värme. Fräs morotsriv tillsammans med paprikabitarna i 3-4 min, eller tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 1 min.

5

Sänk till medelvärme och tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], tomatpure, pastavatten, köttbuljong, italiensk kryddmix och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. Krydda med en nypa peppar* och blanda runt. Tillsätt korvbitarna och låt sjuda i 2-3 min tills såsen blivit krämig och genomvarm. Rör sedan ner pastan.

6

Fördela den krämig pastan med korv mellan era tallrikar och strö över pecorino. Garnera med basilika, och middagen är serverad.