topBanner
Krämig pasta med korv

Krämig pasta med korv

pecorino & basilika

Barnvänlig

Barnvänlig krämig pasta med korv är en klassiker, men för att göra det en aning roligare kommer här ett pimpat recept med smakintensiv tomatsås, färsk basilika och smältande pecorino för balanserad sälta. Rätten är oerhört lättlagad, och middagen står på bordet på bara 20!

Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Basilika

20 g

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

250 g

Korv, gris/nötkött

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 paket

Tomatpuré

3 g

Italian Style kryddmix

4 g

Köttbuljong

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4247 kJ
Energi (kcal)1015 kcal
Fett44 g
varav mättat21 g
Kolhydrater120 g
varav socker19 g
Protein31 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull.

Tillsätt pennen och låt koka i ca 11 min, eller tills den är 'al dente'.

Spara pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] i en kopp, häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

2

Riv morot.

Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar.

Finhacka vitlök.

Grovhacka basilika.

Riv pecorino.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek korvarna i 3-4 min, eller tills de fått fin stekyta runt om.

Ta av pannan från värmen, lägg korvarna på en skärbräda och dela i 2 cm breda bitar.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på hög värme. Fräs morotsriv tillsammans med paprikabitarna i 3-4 min, eller tills de börjar bli mjuka.

Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 1 min.

5

Sänk till medelvärme och tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], tomatpure, pastavatten, köttbuljong, italiensk kryddmix och salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. Krydda med en nypa peppar och blanda runt.

Tillsätt korvbitarna och låt sjuda i 2-3 min tills såsen blivit krämig och genomvarm. Rör sedan ner pastan.

6

Fördela den krämig pastan med korv mellan era tallrikar och strö över pecorino.

Garnera med basilika, och middagen är serverad.