
Ikväll bjuder vi på en perfekt gryta till en kylig höstkväll. Vi har inte snålat på ingredienserna i grytan som innehåller kikärtor, aubergine, morot, rödlök, vitlök, tomater, spenat och ingefära. Vi lagar även en krämig raita med citron, mynta & koriander, vars syrlighet balanserar den rika och mustiga kikärtsgrytan. Vi serverar grytan med knapriga vitlöksnaan att dippa med!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Saha-Ras
1
Mynta & koriander
1
Gurka
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1
Krossade tomater
½
Kikärtor
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
1
Ingefära
2
Naanbröd
1
Citron
1
Lök
1
Morot
½
Aubergine
60
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
2
Vatten (steg 3)

Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Tärna aubergine [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära fint. Skölj spenat.

Hetta upp en stor skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek aubergine, morot och en generös nypa salt* i 3-4 min. Tillsätt lök och hälften av vitlöken. Stek i 2-3 min, rör då och då. Tillsätt Saha-ras och stek i 1 min.

Skölj kikärtor [1/2 paket, 2P]. Tillsätt kikärtor, krossade tomater, vatten* [2 dl | 3 dl], spenat, grönsaksbuljong och ingefära till kastrullen. Sänk till medellåg värme och sjud tills det har tjocknat, 15-17 min.

Riv gurka grovt och pressa ur vätska. Dela citron i klyftor. Finhacka mynta och koriander. Blanda gurka, yoghurt, en skvätt citronjuice, och hälften av örterna i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Blanda en skvätt olivolja*, resterande vitlök, och en nypa salt* i en liten skål. Placera naan på en plåt med bakplåtspapper, pensla med vitlöksolja. Rosta i mitten av ugnen tills gyllene, 3-5 min. Blanda ner en skvätt citronjuice i grytan, och smaka av med salt* och peppar*.

Lägg upp gryta i skålar och toppa med raita och resterande örter. Servera vitlöksnaan och resterande citronklyftor vid sidan av. TIPS: Dippa bitar av naan i grytan!