BBQ-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-kyckling

BBQ-kyckling

med grillad majssallad och vitlöksbröd

Äntligen är det tid att grilla! Ikväll svänger vi ihop en supermör kyckling som får fantastisk smak av BBQ-kryddor. Vi grillar även majs och rödlök, som vi sen blandar till en härlig sallad, där de får sällskap av andra goda grönsaker. Krispigt vitlöksbröd får heller inte fattas på en äkta grillmiddag!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1

Tomat

1

Vitlöksklyfta

2

Vitlöksflörter

1

Majskolv

60

Salladsmix

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1

Rödlök

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½

Smör (steg 2)

2

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)712 kcal
Energi (kJ)2980 kJ
Fett14.5 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater74.95 g
varav socker11.2 g
Protein44.91 g
Salt3.3 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Ta fram smör* så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft (om du inte ska grilla). Skär rödlök i sex klyftor. Skär tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja. Skölj salladsmix.Tips: Lämna roten av rödlöken när den delas i klyftor så att de håller ihop om du tillagar dem på grillen.

Tillaga majs & lök
2

Ta bort blast från majskolv, bre på smör* [1/2 msk | 1 msk], krydda med en nypa salt* och packa in i folie. Placera majs och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Rosta tills majs och lök är mjuka, 20-25 min (om du inte grillar dem). PÅ GRILLEN: Placera majs (med blast) och rödlöksklyftor på grillen. Grilla i 10-15 min, tills majsen har får färg på alla sidor och rödlöken är mjuk. 

Förbered vitlöksbröd
3

Blanda smör* [2 msk | 4 msk], vitlök och hälften av persiljan. Halvera baguette på längden och bredden. Bre på vitlöksmör på brödet och krydda med en nypa salt*. Placera brödet på plåten med majskolvar. Rosta i 6-8 min, tills gyllene. PÅ GRILLEN: Grilla bröd i 3 min på varje sida tills. Ta av från grillen, bre på vitlökssmör och krydda med en nypa salt*.

Tillaga kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling och en nypa salt* och peppar*, och bryn i 2 min per sida, tills gyllene. Överför till en bakplåt med bakpapper, och baka i ugnen i 10-12 min. PÅ GRILLEN: Grilla kyckling i 5-7 min per sida, låt sedan vila täckt i 5 min innan servering. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när den är gyllene och genomstekt.

Blanda majssallad
5

När majsen är färdig, ta försktig bort folien och skär av majskorn från kolvarna. Dela rödlök i lager. Blanda majs, rödlök, tomat, salladsmix, resterande persilja, en skvätt olivolja*, en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och Vitlöksflörter [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp BBQ-kyckling, vitlöksbröd och majssallad på tallrikar. Servera med vitlöksdressing.