topBanner
Ratatouille pasta

Ratatouille pasta

med aubergine och basilika

Vad sägs om en vegetarisk pastarätt till middag ikväll? Ratatouille med pasta är en riktig höjdare att förgylla din vardag med. Stekta grönsaker där härliga smaknyanser har lockats fram gifter sig fint med en mustig tomatsås och mättande tagliatelle. Färsk basilika ger både färg och fräschhet till rätten, och lagrad ost skänker både sälta och umami som lyfter smakintensiteten ytterligare. Mums!

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:sulfitermjölkäggsellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

½ st

Aubergine

1 st

Röd paprika

1 påse

Basilika

1 paket

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

250 g

Tagliatelle

(Innehållerägg, gluten)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2291 kJ
Energi (kcal)548 kcal
Fett10 g
varav mättat4 g
Kolhydrater87 g
varav socker24 g
Protein21 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva lök tunt. Skär aubergine [1/2 st, 2 pers], tomat och paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika.

2

Häll det uppvärmda vattnet* i en kastrull och låt koka upp igen. Tillsätt en nypa salt* och tagliatelle. Låt koka i 4-5 min eller tills pastan är al dente. Spara lite pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och häll av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja*.

3

Medan pastan kokar, hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs lök, aubergine och en nypa salt* i 3-4 min tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt paprika och tomat och fräs i ytterligare 3-4 min. Rör ner vitlök och fräs i 1 min.

4

Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, sparat pastavatten, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] ochbasilika (spara lite till garnering). Låt sjuda i 3-5 min tills såsen tjocknat något. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

5

För över pastan till kastrullen och rör om väl så att den täcks av såsen.

6

Fördela ratatouille tagliatelle mellan era tallrikar. Strö över riven hårdost och garnera med den resterande basilikan.