Ugnsrostade kycklingklubbor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostade kycklingklubbor

Ugnsrostade kycklingklubbor

med krispiga pommes och mild vitlökssås

Vi gissar att det var barnen som valde detta recept! För vilka barn motstå ugnsrostade, gyllene kycklingklubbor med fantastiskt krispiga hemgjorda pommes? Vi serverar kycklingklubbor och pommes med en mild vitlökssås, gurkstavar och en härlig sallad med paprika.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

440

Kycklingklubbor

1

Gurka

1

Paprika

½

Kruspersilja

150

Strimlad salladsmix

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)484 kcal
Energi (kJ)2024 kJ
Fett24.93 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater56.43 g
varav socker12.7 g
Protein9.41 g
Salt0.7 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Gör pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Rosta kycklingklubbor
2

Placera kycklingklubbor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Mamas favorit, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min eller tills genomstekt, vänd efter halva tiden. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. TIPS: Om du inte har varmluft, så byt plats på plåtarna efter halva tiden.

Förbered grönsaker
3

Skär gurka i 1 cm stavar. Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Blanda sallad
4

Blanda salladsmix och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor skål och massera i 1 min. Tillsätt paprika och en nypa salt* och peppar*, och blanda väl. TIPS: Om barnen föredrar att ha grönsaker uppdelade kan du servera paprika vid sidan av.

Blanda vitlökssås
5

Blanda aioli och gräddfil [½ paket, 2P] i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp kycklingklubbor, pommes, gurkstavar och sallad på tallrikar. Servera med vitlökssås och garnera med persiljeblad.